fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMoguća saradnja gradova u Rumuniji i Kotora

Moguća saradnja gradova u Rumuniji i Kotora

Kotor, (MINA-BUSINESS) – Između gradova u Rumuniji i Kotora postoje brojne mogućnosti za ekonomsku saradnju, dok uspostavljanje bilateralnih odnosa i prijateljske razmjene može značajno olakšati djelovanje na brojnim poljima.

Delegacija rumunskih biznismena i menadžera više organizacija boravila je danas u posjeti Opštini Kotor, u cilju razmatranja mogućnosti ekonomske saradnje i prijateljske razmjene sa gradovima u Rumuniji.

Iz kotorske Opštine je saopšteno da je njen potpredsjednik, Siniša Kovačević, predstavio investicione potencijale Kotora na različitim poljima, planove budućeg razvoja i kulturno-istorijske karakteristike grada.

Ambasador Rumunije u Crnoj Gori, Viorela Ardeleanu, informisao je prisutne o inicijativi rumunskog grada Krajova za uspostavljanjem prijateljske razmjene i saradnje sa Kotorom na poljima od zajedničkog interesa.

On je rekao da je sa rukovodstvom tog grada već započeo dijalog za uspostavljanje bilateralne saradnje sa Kotorom.

Sastanku su prisustvovali predstavnici firmi koje se bave informacionim tehnologijama i digitalizacijom, bezbjednošću, obradom kamena, poljoprivredom, kao i predstavnici Univerziteta za medicinu i farmaciju koji su predstavili svoj biznis i razmotrili predloge saradnje sa predstavnicima lokalne samouprave.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije