fbpx
NaslovnicaMINA BusinessLansirana platforma Trguj.me

Lansirana platforma Trguj.me

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Intenet platforma Trguj.me, namijenjena crnogorskim trgovcima i proizvođačima, lansirana je početkom ove godine.

„Platforma je zamišljena kao internet prodajno mjesto za sve koji se bave trgovinom i proizvodnjom, bez troškova otvaranja sopstvene prodavnice i kreiranja sajta“, navodi se u saopštenju.

Iz nevladine organizacije (NVO) Digitalizuj.me je saopšteno da je registracija za sve zainteresovane otvorena i besplatna na stranici www.trguj.me.

Kreatori platforme su saopštili da su za manje od devet mjeseci uspjeli da od ideje stvore funkcionalnu i održivu platformu koja za cilj ima da u značajnoj mjeri pomogne crnogorskoj privredi i da prodaju i razmjenu na tržištu učini dostupnijom, bržom i efikasnijom.

Jedan od kreatora platforme, Ivan Radunović, pozvao je sve kojima prodaja predstavlja problem ili žele veći plasman na tržištu, da se registruju potpuno besplatno.

“Ukratko, stvorili smo mjesto koje svima omogućava da imaju svoju internet prodaju bez znanja programiranja ili troškova pravljenja sajta. Sa druge strane, ovo je za kupce crnogorska verzija AliExpressa, s obzirom na to da ponuda obuhvata sve proizvode i gradove Crne Gore”, kazao je Radunović.

Kompanija doMEn, registrar crnogorskog nacionalnog domena .ME, je u početnoj fazi razvoja platforme donirala tom start up-u 20 hiljada EUR u znak podrške domaćoj privredi i lokalnoj zajednici u oporavku od krize izazvane pandemijom koronavirusa.

Direktor kompanije doMEn, Predrag Lešić, rekao je da se Trguj.me razvija u pravcu toga da bude prvo mjesto kojem će se kupci obratiti kad im zatreba kupovina domaćih proizvoda na internetu, a domaći prozvođači kada požele da plasiraju svoj proizvod.

“U vrijeme pandemije uvidjeli smo značaj online svijeta – oni koji su već imali razvijenu internet prodaju lakše su se prilagodili tržištu i datoj situaciji. Platforma Trguj.me upravo svim privrednicima u Crnoj Gori omogućava da imaju svoju internet prodavnicu otvorenu 24 sata i to bez ikakvih troškova“, dodao je Lešić.

Kreatori platforme su otvorili i Call centar na broj 19955, na koji se svi trgovci i proizvođači mogu javiti kako bi počeo proces registracije i prodaje.

Ideja o tome da se kreira jedan takav projekat predstavljena je na prvom crnogorskom online hakatonu CoronaThonu, na kojem je tema bila pomoć zajednici u vremenu pandemije.

Nakon osvajanja drugog mjesta, članovi tima Trguj.me su nastavili da rade na realizaciji ideje i pokretanju start up-a, čije će benefite osjetiti svi crnogorski građani.

“Da platforma nije samo kupoprodajni sajt, potvrđuju i brojne tehničke osobenosti poput automatizovanog digitalnog marketinga koji platforma sama obavlja, ali i verifikacije registrovanih korisnika prije kupovine ili prodaje”, dodaje se u saopštenju.

Proizvodi proizvedeni u Crnoj Gori takođe će imati posebno mjesto i vizuelni identitet, upravo kako bi platforma dala prednost domaćoj proizvonji.

Kreatori platforme pozvali su sve zainteresovane za otvaranje svoje internet prodavnice da to urade na sajtu www.trguj.me ili kontaktiraju tehničku podršku u live chat-u dostupnom na sajtu, preko društvenih mreža Instagram i Facebook ili pozivom na broj 19955.

Najčitanije

Real na fajnl-foru

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Reala iz Madrida plasirali su se na fajnl-fora Evrolige. Real je...