fbpx
NaslovnicaMINA BusinessIzdali 82 prekršajna naloga u iznosu od 20,6 hiljada EUR

Izdali 82 prekršajna naloga u iznosu od 20,6 hiljada EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Tržišna inspekcija je u nekoliko crnogorskih gradova u utorak i srijedu kontrolisala 48 maloprodajnih trgovinskih objekata iz oblasti unutrašnjeg tržišta i zaštite potrošača i izdala 82 prekršajna naloga u iznosu od 20,6 hiljada EUR.

Akcijske kontrole su obavljene u Kotoru, Tivtu, Bijelom Polju, Beranama, Pljevljima, Rožajama, Kolašinu i Žabljaku.

„U kontrolama su konstatovane 43 nepravilnosti, a izdata su 82 prekršajna naloga u ukupnom iznosu od 20,6 hiljada EUR. Takođe, donijeto je 35 rješenja o otklanjanju neporavilnosti, pet rješenja o povlačenju robe, dva rješenja o dostavi dokumentacije kao i jedno rješenje o privremenoj zabrani prometa“, navodi se u saopštenju UIP-a.

Najveći dio nepravilnosti odnosio se na nedostupnost evidencije o trgovini, nevođenje evidencije o trgovini, nepropisnu istaknutost cijena ili istaknutost cijena na način da oštećuju robu, neuredno i neažurno vođenje evidencija o nabavci i prodaji robe na malo.

„Kako svojim planom redovnih kontrola, tako i akcijskim kontrolama ovog tipa, tržišna inspekcija ima za cilj stvaranje legalnog tržišta uz što veći nivo zaštite prava potrošača“, rekli su iz UIP-a.

Tržišna inspekcija će, kako su najavili, i u narednom periodu nastaviti sa sprovođenjem akcija pojačanog inspekcijskog nadzora i to u svim oblastima iz svoje nadležnosti po svim opštinama Crne Gore.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Real na fajnl-foru

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Reala iz Madrida plasirali su se na fajnl-fora Evrolige. Real je...