fbpx
NaslovnicaMINA BusinessIntenzivnija saradnja u oblasti zaštite finansijskih interesa

Intenzivnija saradnja u oblasti zaštite finansijskih interesa

Podgorica, Beograd, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora i Srbija ubuduće će intenzivnije i bliže sarađivati u oblasti zaštite finansijskih interesa dvije zemlje.

Sekretarka crnogorskog Ministarstva finansija Ana Raičević i glavna budžetska inspektorka Jelena Perućica, sastale su se u Beogradu sa pomoćnicom ministra Sektora za budžetsku inspekciju u Ministarstvu finansija Srbije, Anom Tešić.

“U fokusu dvodnevne posjete predstavnika Ministarstva finansija Beogradu, bila je razmjena znanja i iskustava iz oblasti budžetske inspekcije sa kolegama iz Srbije, sa posebnim osvrtom na proces reformi sistema javnih finansija, kao i operacionalizacije funkcije budžetske inspekcije, u skladu sa zahtjevima pregovaračkog poglavlja 32 – Finansijski nadzor”, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Tokom sastanka razmotrena su brojna pitanja iz domena rada budžetskih inspekcija, sa akcentom na potrebu uspostavljanja adekvatnog regulatornog okvira u pravni sistem Crne Gore, uz usvajanje pratećih podzakonskih akata, pravilnika, metodologija i strategije.

Zajednički je konstatovano da će usklađivanjem zakonodavstva biti funkcionalna i sama organizacija budžetske inspekcije, a samim tim i postupanja u konkretnim slučajevima prijava nepravilnosti, odnosno nezakonotog korišćenja budžetskih sredstava.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Olimpijakos slavio na Vila parku

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Olimpijakosa pobijedili su večeras u Birmingemu ekipu Aston Vile 4:2,...