fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInsistirati na poštovanju zakona i ugovora u vezi sa zapošljavanjem

Insistirati na poštovanju zakona i ugovora u vezi sa zapošljavanjem

Kolašin, (MINA-BUSINESS) – Bivša predsjednica Opštine Kolašin, Željka Vuksanović, pozvala je Delegaciju Evropske unije u Crnoj Gori da u komunikaciji sa lokalnim i državnim vlastima insistira na poštovanju zakona, ugovora i ostalih obaveza u vezi sa novim zapošljavanjima u toj lokalnoj administraciji.

Vuksanović, koja je i članica Socijaldemokratske partije (SDP), uputila je pismo ambasadoru EU u Podgorici, Aivu Oravu, kako bi, kako je navela, napravila pritisak na nadležne organe da ne dozvole postupanje u partijskom interesu, već da im zaštita javnog interesa bude na prvom mjestu.

Ona je, povodom dešavanja u Opštini Kolašin u vezi usvajanja budžeta za ovu godinu, kazala da se Nacrtom tog dokumenta planira da se iznos za zarade u organima lokalne uprave poveća 50 odsto u odnosu na prošlu godinu.

„To znači da se planiraju nova zapošljavanja u lokalnoj administraciji. Takođe, planira se povećanje većine ostalih troškova što prijeti da Opštinu Kolašin vrati u ‘bankrot’ stanje u kojem se već nalazila“, navela je Vuksanović u pismu.

Ona je podsjetila da je Orava, 2017. godine prilikom njegove posjete Opštini, detaljno upoznala sa stanjem u toj lokalnoj zajednici.

„Za vrijeme konsolidacije, Vlada kao i većina državnih organa, umjesto podrške za izlazak iz bankrota, Opštini Kolašin su pravili razne vrste opstrukcija, a razlog je bio neučestvovanje Demokratske partije socijalista (DPS) u obavljaju lokalne vlasti“, kazala je Vuksanović.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

Real na fajnl-foru

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Reala iz Madrida plasirali su se na fajnl-fora Evrolige. Real je...