fbpx
NaslovnicaMINA BusinessGrej imenovan za generalnog i izvršnog direktora Adriatic 42

Grej imenovan za generalnog i izvršnog direktora Adriatic 42

Bijela, (MINA-BUSINESS) – Kompanija Adriatic 42, koja će od Brodogradilišta Bijela napraviti destinaciju svjetske klase za usluge remonta, održavanja, popravke i servisiranja superjahti, imenovala je Pola Džona Greja za generalnog i izvršnog direktora.

Kako je saopšteno iz kompanije, Grej ima preko 20 godina radnog iskustva u industriji pomorstva i jahtinga i bio je na čelu renomiranih organizacija širom svijeta, gdje je igrao ključnu ulogu u poboljšanju imidža i kvaliteta brenda.

Predsjednik Borda direktora Adriatic 42, Rado Antolović, rekao je da je cilj koncesionara, odnosno konzorcijuma koji čine Adriatic Marinas – Porto Montenegro i DryDocks World Dubai, da Crna Gora dobije objekat koji može da obezbijedi remont i usluge servirisanja najvećih svjetskih jahti.

“Imenovanjem Greja za generalnog i izvršnog direktora kompanije Adriatic 42, u Crnu Goru donosimo internacionalno iskustvo. Vjerujemo da će on dati nemjerljiv doprinos našem projektu, koji otvara novo poglavlje kada je riječ o servisiranju i remontu jahti. Cilj nam je da u Bijeloj napravimo sigurnu marinu koja će širom svijeta biti prepoznata po najvišim standardima kvaliteta, inovacijama i uslugama”, kazao je Antolović.

Grej je poručio da mu je čast što se pridružio timu koji širom svijeta pomjera granice u jahting i pomorskoj industriji.

On je naveo da je počastvovan što je dobio jedinstvenu priliku da svoje iskustvo, znanje i vještine usmjeri ka zajedničkom cilju.

Udruživanje internacionalnog i domaćeg iskustva u jahting industriji će, kako ocjenjuje, dodatno valorizovati ogroman potencijal koji Crna Gora ima u ovoj oblasti.

„Zahvaljujući realizaciji projekta u Bijeloj, koji će obuhvatiti najnapredniju tehnologiju i servis najvišeg nivoa kvaliteta, napravićemo centar za remont i servisiranje jahti koji će biti konkurentan renomiranim centrima u Italiji, Španiji i Francuskoj”, saopštio je Grej.

Vlada je dala koncesiju od 30 godina na Brodogradilište Bijela. Koncesija je data konzorcijumu koji čine kompanija Drydocks World, dio DP World grupe iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i Adriatic Marinas – Porto Montenegro.

Skoro četiri decenije, Drydocks World je vodeći pružalac usluga u jahting i pomorskoj industriji, kao i u industriji pomorskih platformi u sektorima prevoza, nafte, gasa i energetike.

Adriatic 42, koji se nalazi u Bokokotorskom zalivu u Crnoj Gori, novi je naziv nekadašnjeg Brodogradilišta Bijela.

U jednoj od najbezbjednijih prirodnih luka na svijetu, staro brodogradilište će u narednim godinama biti potpuno redizajnirano u vrhunski objekat za remont i održavanje superjahti koji će postati sinonim za najviše standarde kvaliteta i usluga.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije