fbpx
NaslovnicaMINA BusinessErste Grupa spremna da pruži podršku investicijama

Erste Grupa spremna da pruži podršku investicijama


Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Erste banka je sistemski važan učesnik na crnogorskom bankarskom tržištu, čiji pokazatelji poslovanja potvrđuju njen uspjeh i dobru tržišnu poziciju, ocijenjeno je na sastanku guvernera Centralne banke (CBCG), Radoja Žugića i uprave te banke.

Diskutujući o situaciji na crnogorskom bankarskom tržištu, konstatovano je da su banke stabilne i adekvatno kapitalizovane, te da u kontinuitetu bilježe pozitivne pokazatelje poslovanja.

“Nekvalitetni krediti bilježe pad i tokom ove godine, pri čemu je ovaj pokazatelj kod Erste banke ispod sistemskog prosjeka, što potvrđuje dobar kvalitet aktive, ali i adekvatno upravljanje kreditnim rizikom u ovoj banci”, navodi se u saopštenju.

Sagovornici su saglasni u ocjeni da je, u cilju prevazilaženja svih izazova sa kojima se suočava Crna Gora, neophodan dinamičniji ekonomski rast.

U tom pravcu, član Upravnog odbora Erste Group Bank, Ingo Blajer, istakao je spremnost Erste grupacije da nastavi da pruža podršku domaćim investicijama i biznisu, baziranu na ekonomski zdravim osnovama.

Sastanku su prisustvovali i član upravnog odbora Steiermärkische Bank und Sparkassen iz Austrije, Georg Buher, predsjednik Nadzornog odbora Erste banke Podgorica i ujedno predsjednik Upravnog odbora Erste & Steiermärkische Bank iz Hrvatske, Kristof Šefbek i predsjednik Upravnog odbora Erste banke Podgorica, Aleksa Lukić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Olimpijakos slavio na Vila parku

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Olimpijakosa pobijedili su večeras u Birmingemu ekipu Aston Vile 4:2,...