fbpx
NaslovnicaMINA BusinessErste banka nagrađena certifikatom Poslodavac Partner

Erste banka nagrađena certifikatom Poslodavac Partner

Zagreb, Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Regionalna konsultantska kuća Selectio prvi put je dodijelila certifikat Poslodavac Partner (CEP) Erste banci u Crnoj Gori, za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima.

Iz Erste banke su saopštili da je CEP nezavisno priznanje struke, pokrenuto 2005. godine, koje se dodjeljuje poslodavcima na bazi ocjene razvijenosti njihovih praksi upravljanja zaposlenima u pet glavnih područja.

„Područja koja se ocjenjuju su kvalitet strategije upravljanja zaposlenima, procesi zapošljavanja, upravljanje učinkom, edukacije i razvoj zaposlenih, kao i prakse vezane uz sam odnos prema zaposlenima. Te prakse uključuju transparentnu komunikaciju sa zaposlenima i ispitivanja njihovog zadovoljstva“, navodi se u saopštenju.

Kompanija, da bi zadovoljila standarde potrebne za dobijanje CEP-a, mora imati najmanje 75 odsto ukupno mogućih bodova, ali i najmanje 70 odsto bodova u svakom od pet ocjenjivanih područja.

„To su kriterijumi koje je Erste banka uspješno dostigla ostvarujući visoke nivoe bodova i time se pridružila najboljim poslodavcima na regionalnom tržištu“, dodaje se u saopštenju.

Banka je, kako su kazali njeni predstavnici, najbolje rezultate postigla u oblasti upravljanja učinkom, na osnovu odlično postavljenog sistema procjene radne uspješnosti zaposlenih, koji je povezan sa strategijom organizacije i razvojem zaposlenih.

„Svi zaposleni redovno dobijaju povratnu informaciju o svome radu, a rukovodioci su dobro edukovani za praćenje radne uspješnosti, kao i motivisanje i nagrađivanje svojih zaposlenih. Nezavisni sertifikacijski tim takođe je pohvalio to što svi zaposleni banke imaju definisane lične planove razvoja, kao i dostupnost raznolikih edukacija i značajna finansijska ulaganja banke u razvoj svih zaposlenih“, navodi se u saopštenju.

Osim toga, banka se tokom procesa sertifikacije istakla i wellbeing praksama, poput omogućavanja više fleksibilnih oblika rada zaposlenima, kao i mnogobrojnim društveno korisnim akcijama u kojima često učestvuju i sami zaposleni.

Glavni izvršni direktor Erste banke, Aleksa Lukić, kazao je da su u izazovnim i promjenljivim okolnostima pokazali agilnost i sposobnost brzog prilagođavanja organizacije rada, kako bi klijentima pružili kontinuitet kvalitetne usluge i podršku.

„Posebno smo ponosni na zaposlene, koji su u vanrednim okolnostima pokazali motivisanost, kolegijalnost i solidarnost i time na najbolji način potvrdili da su najveća pokretačka snaga banke“, naveo je Lukić.

Direktorica Službe ljudskih resursa, Tatjana Keković, rekla je da su u proces sertifikacije ušli sa željom da steknu precizniju i nezavisnu procjenu kvaliteta procesa i sistema koje primjenjuju u oblasti ljudskih resursa.

„Zadovoljstvo je kada dobijete potvrdu da ste među kompanijama u regionu koje sprovode najbolje prakse u razvoju i edukaciji zaposlenih, motivisanosti, postizanju ravnoteže između poslovnih i privatnih obaveza. Ovo shvatamo kao podsticaj da nastavimo predano da radimo na daljem unapređenju radnog okruženja, u saradnji sa zaposlenima, menadžerima, i uz podršku kolega i koleginica iz bankarske grupe kojoj pripadamo“, poručila je Keković.

Trenutno je 68 nosilaca certifikata u Austriji, Bosni i Hercegovini (BiH), Crnoj Gori, Hrvatskoj, Makedoniji, Rusiji, Sloveniji i Srbiji.

Najčitanije

Olimpijakos slavio na Vila parku

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Olimpijakosa pobijedili su večeras u Birmingemu ekipu Aston Vile 4:2,...