fbpx
NaslovnicaMINA BusinessEpizoda serijala The Nomad snima se u Crnoj Gori

Epizoda serijala The Nomad snima se u Crnoj Gori

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U Crnoj Gori se, u organizaciji Nacionalne turističke organizacije (NTO), od danas do 15. novembra snima jedan od globalno najpopularnijih serijala, The Nomad, u produkciji poznatog kanadskog fotografa i autora Ryana Pylea.

Iz NTO su kazali da je akcenat serijala na gradovima, gastronomiji, lokalnim običajima i ljudima.

„Nakon Hajdelberga u Njemačkoj, Valete na Malti i Dubrovnika u Hrvatskoj, autor je izabrao Crnu Goru za sljedeću destinaciju koja će biti prikazana u serijalu. Epizoda The Nomad-Boka Bay se, prema odabiru autora, snima na području Boke Kotorske s fokusom na grad Kotor”, navodi se u saopštenju NTO.

Oni su dodali da će, u skladu sa specifičnim konceptom emisije, destinacija biti predstavljena milionskom auditorijumu, kroz intervjue sa lokalnim stanovništvom, a na teme istorije, kulture, gastronomije, ličnog životnog iskustva i profesija kojima se bave.

“Crna Gora je, svojim raznolikim prirodnim ljepotama, sve popularnija među putnicima širom svijeta, ali se manje zna o njenoj bogatoj istoriji i autentičnim pričama koje će mještani podijeliti. U Rayan Pyle produkciji smo uzbuđeni što ćemo te priče oživjeti i istražiti sve što Crna Gora i Bokokotorski zaliv nude”, rekao je Pyle.

Tokom snimanja epizode TV ekipa će, između ostalog, imati priliku da se oproba u spremanju tradicionalnih crnogorskih jela, obiđe Kotorsku pijacu, maslinjake i nekoliko seoskih domaćinstava, kao i da se upozna sa načinom proizvodnje zanatskog piva i tradicijom pravljenja drvenih barki, te mogućnostima za rekreaciju i aktivni odmor u prirodi,

Iz NTO su podsjetili da se televizijski serijal The Nomad emituje putem jednog od dva najveća globalnog streaming kanala Amazon Prime, sa preko 150 miliona korisnika. Epizoda The Nomad- Boka Bay emitovaće se putem Amazon Prime-a na tržištima Sjedinjenih Američkih Država (SAD), Velike Britanije i Njemačke.

Epizoda će, kako su objasnili, biti dostupna i putem YouTube kanala Ryana Pylea i njegovih profila na društvenim mrežama sa impozantnim brojem pratilaca, kao i na kineskoj najuticajnijoj društvenoj mreži Weibo.

“Epizoda The Nomad-Boka Bay, u trajanju od 46 minuta, premijerno će biti prikazana naredne godine, a imajući u vidu očekivani domet serijala, putem TV emitovanja i digitalnih kanala, procjenjuje se da će ta turistička reportaža biti od svojevrsnog značaja za jačanje imidža Crne Gore kao kvalitetne turističke destinaciji na globalnom nivou“, navodi se u saopštenju.

Najčitanije

Real na fajnl-foru

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Reala iz Madrida plasirali su se na fajnl-fora Evrolige. Real je...