fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDobili dozvolu za gradnju tri naplatne rampe

Dobili dozvolu za gradnju tri naplatne rampe

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo održivog razvoja i turizma izdalo je građevinsku dozvolu za izgradnju naplatnih rampi Veruša, Mateševo i Pelev Brijeg sa pripadajućim trafostanicama na prioritetnoj dionici auto-puta Bar-Boljare, bazom za održavanje, vatrogasnom stanicom i odmorištem.

Ti objekti se nalaze na lokacijama katastarskih opština Pelev Brijeg i Lijeva Rijeka, na području Opštine Podgorica i na katastarskoj opštini Jabuka u Opštini Kolašin, piše Pobjeda.

U rješenju Ministarstva navodi se da su naplatne rampe Pelev Brijeg, Veruša i Mateševo pojedinačne bruto građevinske površine 222,6 metara kvadratnih sa nadstrešnicama površine 324,4 kvadrata.

Bazu za održavanje Pelev Brijeg čine upravna zgrada sa centrom za kontrolu saobraćaja, koja se sastoji od prizemlja i sprata, ukupne bruto površine 1,7 hiljada kvadratnih metara.

Predviđena je i toplana za potrebe objekata baze, ukupne bruto površine 169,4 kvadrata, kao i garaža za teretna vozila i skladišta opreme i materijala ukupne površine 2,45 hiljada kvadrata.

Predviđena je i gradnja radionice za održavanje vozila, bruto površine 1,07 hiljada kvadrata, kao i magacin soli i agregata ukupne površine 813,7 kvadrata. Planirana je i izgradnja vatrogasne stanice ukupne površine 479,2 kvadrata, kao i nadstrešnica pumpe za gorivo i portirnice.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

Olimpijakos slavio na Vila parku

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Olimpijakosa pobijedili su večeras u Birmingemu ekipu Aston Vile 4:2,...