fbpx
NaslovnicaGlavna vijestDanas počinje isplata subvencija za decembar

Danas počinje isplata subvencija za decembar

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Isplata decembarskih subvencija počeće do kraja dana, saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja.

“Obavještavamo građane da će danas do kraja radnog dana početi isplata decembarskih subvencija. Agencija za zaštitu konkurencije je, prethodno, donijela rješenje na osnovu kojeg su se stekli zakonski uslovi za realizaciju isplata subvencionisanih zarada za decembar”, navodi se na Twitter nalogu Ministarstva.

Subvencije se odnose na sektor turizma, ugostiteljstva, javnog prevoza putnika u drumskom saobraćaju, izvođačke umjetnosti i stvaralaštva, djelatnosti predškolskog obrazovanja i brige o djeci i druge uslužne djelatnosti u organizaciji događaja čije je održavanje zabranjeno.

„Novina je da se subvencije uvode i za preduzeća i preduzetnike koji pružaju usluge u djelatnostima vezanim za aktivnosti u teretanama, fitnes centrima, sportskim salama – balonima za rekreaciju, drugim zatvorenim objektima tog tipa kao i u dječjim igraonicama u visini 50 odsto bruto minimalne zarade“, rekli su ranije iz Ministarstva.

Subvencije se produžavaju i za zaposlene kojima su naredbama Ministarstva zdravlja, u cilju suzbijanja epidemije, određene mjere stavljanja u karantin ili samoizolaciju, kao i za novo zapošljavanje, pod istim uslovima kao i u periodu jul-novembar prošle godine.

Najčitanije

Budućnost slavila protiv Sutjeske

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Budućnost Volija pobijedili su večeras u POdgorici nikšićku Sutjesku 84:77,...