fbpx
NaslovnicaGlavna vijestDanas počinje gašenje KAP-a

Danas počinje gašenje KAP-a

Podgorica, (MINA-BUSNESS) – Plansko gašenje ćelija u Kombinatu aluminijuma (KAP) počeće danas, potvrđeno je Danu iz Uniproma koji gazduje tom nekada državnom fabrikom.

Radnici su ranije donijeli stav da neće učestvovati u planskom gašenju, dok će se danas ponovo okupiti i dogovoriti oko daljih koraka.

Radnici pokušavaju i da u Skupštini dogovore usvajanje izmjena Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, koje će im omogućiti penzionisanje po povoljnijim uslovima, odnosno sa 30 godina radnog staža.

U međuvremenu, Vlada, kojoj je Elektroprivreda (EPCG) proslijedila ponudu ili pismo namjere Uniproma, u utorak se nije oglašavala da li će promijeniti statut EPCG i omogućiti toj firmi da preuzme KAP.

Dan je Vladi, kao i ministarstvima kapitalnih investicija i ekonomskog razvoja, poslao pitanja u vezi sa situacijom u KAP-u i ponudom o preuzimanju fabrike na godinu od EPCG, ali na upite nije odgovoreno.

Uniprom je najprije najavio da će da gasi fabriku, jer ne može da posluje sa cijenom struje iznad 45 EUR po megavat satu (MWh).

EPCG mu je nudila 20 odsto manju cijenu od tržišne, što je oko 120 EUR.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Real na fajnl-foru

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Reala iz Madrida plasirali su se na fajnl-fora Evrolige. Real je...