fbpx
NaslovnicaMINA BusinessBožović član komisije Međunarodne trgovinske komore za arbitražu

Božović član komisije Međunarodne trgovinske komore za arbitražu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predsjednik Arbitražnog suda pri Privrednoj komori (PKCG), Vesko M. Božović, izabran je za člana komisije Međunarodne trgovinske komore za arbitražu i alternativno rješavanje sporova u Parizu.

Iz PKCG je saopšteno da komisiju čine članovi iz više od 90 zemalja, uključujući advokate, arbitre, profesore pravnih nauka, koji su stručnjaci za međunarodno rješavanje sporova.

„Ključna misija komisije je da donosi izvještaje i smjernice o pravnim, proceduralnim i praktičnim aspektima rješavanja sporova. Komisija ima i istraživačku misiju, pošto predlaže novu politiku i sredstva za inoviranje i promovisanje efikasnog i isplativog rješavanja arbitražnih sporova“, navodi se u saopštenju PKCG.

Komisija, kako je objašnjeno, raspravlja i doprinosi izradi predloženih revizija, pravila u arbitražnom postupku pred Arbitražnim sudom Međunarodne Privredne komore (MPK).

Arbitražni sud MPK je jedan od najznačajnih i najvećih arbitražnih sudova u svijetu, pred kojim se godišnje rješava preko 800 sporova.

„Aktivnosti komisije obuhvataju i izradu i odobravanje pravila o medijaciji Međunarodne privredne komore, pravila eksperata i pravila Odbora za sporove“, saopštili su iz PKCG.

Najčitanije

Olimpijakos slavio na Vila parku

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Olimpijakosa pobijedili su večeras u Birmingemu ekipu Aston Vile 4:2,...