fbpx
NaslovnicaMINA BusinessBečić čestitao Dan opština Tivat i Kotor

Bečić čestitao Dan opština Tivat i Kotor

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Tivat bi mogao postati izvrstan primjer održivog razvoja i generator ukupnog ekonomskog napretka Crne Gore, dok bi unapređenje turističke i privredne infrastrukture u Kotoru moglo dovesti do boljeg životnog standarda građana, saopštio je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

On je danas rukovodstvu i građanima ta dva grada čestitao Dan opštine.

Bečić je u čestitki za Dan Opštine Tivat naveo da je sloboda, kao jedna od najuzvišenijih univerzalnih vrijednosti, koju je narod Tivta prije 76 godina ponovo uzeo u svoje ruke, bila i ostala preduslov za stvaranje šansi za dostojanstven život građana i za ukupan razvoj prelijepe tivatske opštine.

„Vjerujem da ćete i sopstvenim pregnućem i posvećenošću doprinijeti tome da Tivat iskoristi svoje prirodne, turističke i privredne potencijale, i tako postane izvrstan primjer održivog razvoja i generator ukupnog ekonomskog napretka Crne Gore“, navodi se u čestitki Bečića.

Bečić je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, rekao da je ubijeđen da će se predstavnici lokalne uprave bezrezervno posvetiti obezbjeđivanju uslova za poboljšanje turističke ponude, te razvoju saobraćajne, komunalne i ukupne društvene infrastrukture, čime će garantovati prosperitet jednog od najljepših mjesta na jadranskoj obali.

„S tim u vezi, usvajanjem vrijednosti savremene Evrope u funkcionisanju lokalne zajednice, na najbolji način ćete doprinijeti ubrzanju našeg puta do punopravnog članstva u porodici evropskih naroda“, naveo je Bečić.

On je u čestitki povodom Dana Opštine Kotor kazao da je obaveza svih da sačuvaju civilizacijsko i kulturno nasljeđe tog grada, tradiciju viševjerskog i multinacionalnog sklada i jedinstvenu prirodnu ljepotu rijetko viđenu u Evropi i svijetu.

„Uporedo sa tim, treba unapređivati turističku i privrednu infrastrukturu, što vodi ka boljem životnom standardu kako građana Kotora, tako i čitave Crne Gore“, rekao je Bečić i dodao da je uvjeren da će lokalna uprava predano nastaviti sa valorizacijom započetih projekata i planova.

Najčitanije

Real na fajnl-foru

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Reala iz Madrida plasirali su se na fajnl-fora Evrolige. Real je...