fbpx
NaslovnicaMINA BusinessAnketni odbor za Možuru u martu

Anketni odbor za Možuru u martu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Parlament bi u martu trebalo da usvoji odluku o formiranju Anketnog odbora za slučaj Možura, saopštila je potpredsjednica Skupštine, Branka Bošnjak i dodala da će se time dati doprinos raskrinkavanju korupcionaške afere.

Ona je portalu RTCG kazala da se ta odluka dosad nije našla na dnevnom redu zakonodavnog doma iz razloga proceduralne prirode.

“Očekujem da će Skupština u martu tu odluku usvojiti, jer razlog što se to nije našlo na dnevnom redu posljednje sjednice jesenjeg zasjedanja jeste proceduralne prirode”, rekla je Bošnjak, koja je poslanica Pokreta za promjene (PzP).

Konkretno, mora se, kako je rekla, ispoštovati procedura i dobiti potvrda da nije sudski postupak u toku povodom ove teme.

“A ta potvrda će do proljećnog zasjedanja sigurno biti pribavljena”, smatra Bošnjak.

Ona je navela kako sve ukazuje da je sam vrh bivšeg režima bio umiješan u ovu aferu.

“Formiranje odbora svakako će dati doprinos raskrinkavanju korupcionaške afere koja ima mnogo širi opseg. Zato će to biti značajan doprinos u borbi protiv korupcije jer sve ukazuje da je sam vrh tadašnjeg režima bio upleten u ovu aferu a nažalost, raskrinkavanje ove afere životom je platila malteška novinarka”, saopštila je Bošnjak.

Pet poslanika parlamentarne većine podnijelo je inicijativu Skupštini o otvaranju parlamentarne istrage i formiranju Anketnog odbora koji bi prikupio informacije i činjenice u vezi sa postupanjem nadležnih povodom projekta vjetroelektrane Možura.

Predlog odluke na sjednici Skupštine obrazlagaće Branka Bošnjak, a pored nje predlagači su i Branko Radulović, Vladan Raičević, Jovanka Bogavac i Nikola Bajčetić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Real na fajnl-foru

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Reala iz Madrida plasirali su se na fajnl-fora Evrolige. Real je...