fbpx
NaslovnicaMINA BusinessAbazović: Vlada posebno brine o Ulcinju

Abazović: Vlada posebno brine o Ulcinju

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ova Vlada, za razliku od prethodne, posebno brine o Ulcinju, kao gradu sa izuzetnim prirodnim i ekonomskim potencijalom, ocijenio je vicepremijer Dritan Abazović.

Abazović je na sastanku sa predstavnicima Udruženja Ulcinjana u Draču, u okviru njegove službene posjete Albaniji, podsjetio da je Skupština usvojila predlog da imovina na Valdanosu bude vraćena starim vlasnicima i da su u kratkom vremenskom periodu sanirane posljedice erozija tla na Adi Bojani.

Abazović je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, kazao da ga posebno raduje što su Ulcinj i Velika plaža ove sezone turistički hit na Balkanu, navodeći da sezona prevazilazi sva moguća očekivanja.

„Abazović je predstavnike Udruženja Ulcinjana u Draču upoznao sa infrastrukturnim projektima o kojima je razgovarao sa zvaničnicima Albanije, a koji bi trebalo da povežu Albaniju i Crnu Goru kao dvije prepoznate turističke destinacije na Jadranskom moru“, navodi se u saopštenju.

Abazović je sagovornike upoznao sa aktuelnim političkim procesima, uz ocjenu da Crna Gora nakon prve demokratske smjene vlasti u svojoj istoriji i punopravnog članstva u NATO, želi svoju budućnost vidjeti u Evropskoj uniji (EU).

Govoreći o odnosima Crne Gore i Albanije, za koje je naveo da su dobri i prijateljski, Abazović je istakao važnost dobre regionalne povezanosti, saradnje i promovisanja mira i tolerancije za razvoj Zapadnog Balkana.

Predstavnici Udruženja Ulcinjana u Draču iskazali su zahvalnost zbog susreta sa Abazovićem, pozdravljajući spremnost Vlade da se sa posebnim senzibilitetom posveti Ulcinju i njegovim prirodnim i ekonomskim potencijalima.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Real na fajnl-foru

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Reala iz Madrida plasirali su se na fajnl-fora Evrolige. Real je...