fbpx
NaslovnicaMINA BusinessAbazović sa predstavnicima brojnih svjetskih kompanija

Abazović sa predstavnicima brojnih svjetskih kompanija

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predsjednik Vlade Dritan Abazović imaće danas niz aktivnosti na Godišnjem sastanku Svjetskog ekonomskog foruma (WEF) u Davosu, gdje će se sastati sa brojnim svjetskim liderima, ali i održati sastanke sa predstavnicima brojnih svjetskih kompanija.

Iz Kabineta predsjednika Vlade saopšteno je da će se Abazović, između ostalih, danas sresti sa predsjednikom Evropske investicione banke (EIB), Vernerom Hojerom, potpredsjednikom PayPal-a, Ričardom Nešom, a planiran je susret i sa predsjednikom Južne Koreje Jun Suk Julom.

Takođe, Abazović će na izdvojenom sastanku sa najpoznatijim južnokorejskim kompanijama, poput Samsung, SK group i Hyundai, predstaviti Crnu Goru i njene potencijale i investicione mogućnosti.

Svjetski ekonomski forum, na temu Saradnja u fragmentisanom svijetu, trajaće do petka, a na sastanku će se okupiti rekordan broj biznismena, predstavnika najvećih svetskih kompanija, lidera država i poznatih ličnosti.

Na WEF-u će učestvovati šefovi 52 države, 56 ministara finansija, 19 guvernera centralnih banaka, 30 ministara trgovine i 35 ministara vanjskih poslova, predstavnici UN-a, Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), Svjetske trgovinske organizacije (WTO) i brojnih drugih međunarodnih organizacija.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Budućnost slavila protiv Sutjeske

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Budućnost Volija pobijedili su večeras u POdgorici nikšićku Sutjesku 84:77,...