fbpx
NaslovnicaMINA BusinessAbazović: Monstat potvrdio spektakularne rezultate moje Vlade

Abazović: Monstat potvrdio spektakularne rezultate moje Vlade

Podgorica, 8MINA-BUSINESS) – Bivši premijer Dritan Abazović saopštio je da je Monstat, objavljivanjem podataka o rastu bruto domaćeg proizvoda (BDP) u trećem kvartalu, potvrdio, kako je rekao, spektakularne rezultate njegove Vlade.

“Potvrđeni sjajni rezultati 43. Vlade. Crna Gora sa rastom ekonomije od 6,6 odsto u trećem kvaratalu zauzela drugo mjesto u Evropi. Monstat je danas samo potvrdio spektakularne rezultate i ono što su ostvarenja moje Vlade kada je u pitanju rast ekonomije”, napisao je Abazović na društvenoj mreži X.

On je naveo da je crnogorska ekonomija u trećem kvartalu rasla 6,6 odsto, što je drugi najveći rast ekonomije u Evropi.

“U ovom kvartalu ostvarili smo 2,17 milijardi EUR. To je rast od 300 miliona u odnosu na isti period prošle godine, kada je prihodovano 1,87 milijardi EUR”, precizirao je Abazović.

On je saopštio da je taj podatak još jednom potvrdio ispravnost svih odluka 43. Vlade i da praktično uništava svu propagandu koja dolazi od nove Vlade.

“Već sada je jasno da će biti teško pratiti naše parametre rasta, ali u svakom slučaju spremni smo da se takmičimo u dobru. Vraćamo Crnu Goru na pravi put”, poručio je Abazović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije