fbpx
NaslovnicaGlavna vijestU maju moguć rebalans budžeta

U maju moguć rebalans budžeta

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Država u ovom trenutku mora da vodi računa o održivosti javnih finansija, kazala je ministarka ekonomije Dragica Sekulić i najavila da će u maju najvjerovatnije doći do rebalansa budžeta.

Ona je Televiziji Crne Gore rekla da predlog ekonomskih mjera koji je prije nekoliko dana predstavio premijer Duško Marković predstavlja paket za stabilizaciju i zaštitu zaposlenih i privrede u jeku epidemije.

Nakon toga, kako je navela Sekulić, ići će sa setom mjera namijenjenih za razvoj, a kroz već započeti dijalog sa socijalnim partnerima, poslanicima i ekonomskim stručnjacima doći će do najboljeg rješenja.

Ona je najavila da će u maju najvjerovatnije doći do rebalansa budžeta.

Sekulić je poručila da se u ovom trenutku mora voditi računa o održivosti javnih finansija.

“Dakle, prva stvar o kojoj izuzetno moramo da vodimo računa je da nećemo imati prihode u budžet na način na koji smo to imali prethodnih mjeseci i prošle godine. Dakle, moramo da računamo na manje prihode u budžetu, tu se već akumulira određeni minus”, rekla je Sekulić.

Ona je kazala da je potrebno da se zajedno sa poslodavcima podijele obaveze i odgovornost.

“A to je da zaštitimo ljude koji rade kod nas, da u narednih mjesec izađemo sa još jednim paketom mjera, koji bi podrazumijevao nešto potpuno drugačije u odnosu na ovo, a to je pokretanje i razvoj i dalje investicije u privredu Crne Gore”, navela je Sekulić.

Ona je kazala da prvi 100 miliona EUR vrijedan Vladin paket ekonomskih mjera, donijet 19. marta, čine brze mjere pomoći privredi.

“Cilj drugog paketa koji je predložen je da privredu zaštitimo sada, da bismo od maja ili juna krenuli u mjere pokretanja i razvoja”, zaključila je Sekulić.

Najčitanije

Olimpijakos slavio na Vila parku

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Olimpijakosa pobijedili su večeras u Birmingemu ekipu Aston Vile 4:2,...