fbpx
NaslovnicaGlavna vijestU Crnoj Gori deset puta više turista nego prošle godine

U Crnoj Gori deset puta više turista nego prošle godine

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U Crnoj Gori danas boravi 140 hiljada registrovanih turista, deset puta više nego u istom periodu prošle godine, pokazuju najnoviji podaci Nacionalne turističke organizacije (NTO).

Ministar ekonomskog razvoja, Jakov Milatović, kazao je da je najviše turista u Budvi, 47 hiljada ili devet puta više nego u prošloj godini.

“Slijedi Ulcinj sa 30 hiljada, čak 12 puta više nego u prošloj godini”, napisao je Milatović na svom Twitter profilu.

On je rekao da u Herceg Novom boravi oko 27 hiljada turista ili devet puta više u odnosu na prošlu godinu, u Baru 15 hiljada, takođe devet puta više, u Kotoru oko devet hiljada, što je 12 puta više i u Tivtu oko osam hiljada, što je devet puta više.

Na Žabljaku i Kolašinu je oko 600, odnosno 500 gostiju, što je oko pet-šest puta više.

“Ovo su izvanredni podaci, koji govore da je broj turista sada u Crnoj Gori na nivou od 83 odsto iz istog perioda 2019. To je daleko iznad nivoa u uporednim zemljama poput Hrvatske koja je na 60 odsto, Španije 45 odsto, Italije 40 odsto i Turske 30 odsto”, kazao je Milatović.

On je naveo da je to rezultat svih napora koje je Vlada uložila prije svega u obezbjeđenju povoljne epidemiološke situacije i ekonomske podrške turističkoj privredi.

”Samo poštovanjem mjera i daljom vakcinacijom moramo doprinijeti da ovako izvanredna sezona traje što duže”, zaključio je Milatović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Minimalan trijumf Borusije

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Borusije pobijedili su večeras u Dortmundu ekipu Pari Sen Žermena...