fbpx
NaslovnicaCrna GoraSindikat prosvjete predlaže da školska godina počne štrajkom upozorenja

Sindikat prosvjete predlaže da školska godina počne štrajkom upozorenja

Podgorica, (MINA) – Izvršni odbor Sindikata prosvjete Crne Gore (SPCG) predložio je da naredna školska godina počne štrajkom upozorenja kako bi se poslao zahtjev premijeru i ministru prosvjete za popravljanje ekonomskog i pravnog položaja prosvjetnih radnika i povjerenja u obrazovni proces.

Izvršni odbor je, na sjednici u četvrtak, predložio da školska godina počne štrajkom i kako bi se pokrenulo pitanje o utvrđivanju statusa nastavnika i minimuma procesa rada.

U zaključcima sa sjednice, objavljenim na sajtu SPCG, navodi se da će Skupštini Crne Gore biti upućen dopis sa inicijativom za izmjenu i dopunu Zakona o sprječavanju korupcije, koje se tiču statusa članova Školskog odbora iz reda nastavnika, kako se ne bi tretirali kao javni funkcioneri.

“U narednom periodu očekujemo da počnu razgovori sa ministrom prosvjete i ministrom finansija koji se tiču regulisanja prevoza za prosvjetne radnike”, naveli su iz SPCG.

Sindikat će se, kako se dodaje, dopisom obratiti i Ministarstvu prosvjete sa inicijativom izmjene statusa higijeničarki u ustanovama sa manje od 120 učenika propisanog Pravilnikom o normativima i standardima za sticanje sredstava iz javnih prihoda za ustanove koje realizuju javno važeće obrazovne program

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije