fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoSimović Zvicer: Raspisani izbori da se održe, ostali istog dana

Simović Zvicer: Raspisani izbori da se održe, ostali istog dana

 

Podgorica, (MINA) – Retroaktivno dejstvo izmjena Zakona o lokalnoj samoupravi je upitno i ne bi bilo pametno da se primijene u ovom trenutku, ocijenila je predsjednica Sudskog savjeta Vesna Simović Zvicer.

“Izbori raspisani u tri opštine treba da se održe, dok je dobro rješenje da svi ostali budu istog dana”, ocijenila je Simović Zvicer u jutarnjem programu Gradske televizije “Rujna zora”.

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić je najavio da će se u novembru u parlamentu naći zakon o lokalnoj samoupravi koji će omogućiti da se lokalni izbori u tri opštine zakazani za decembar održe i objedine sa drugim planiranim za proljeće naredne godine.

“Plašim se da će rasprava o ovome u Skupštini dovesti do novih podjela i da udaljiti nas od dijaloga oko suštinskih pitanja koja opterećuju put Crne Gore ka Evropskoj uniji”, kazala je Simović Zvicer.

Prema njenoj ocjeni, ideja je dobra, ali je način njene realizacije u konkretnom slučaju problematičan, prenosi portal gradski.me.

“Nijesmo vidjeli šta piše u izmjenama Zakona o lokalnoj samoupravi, ali se postavlja pitanje pravnog osnova i načina na koji predlagači misle da primjene takvo rješenje u situaciji kad već imamo odluku koju je donio predsjednik države o raspisivanju izbora u tri opštine, u kojima kampanje već odavno teku”, kazala je Simović Zvicer.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije