fbpx
NaslovnicaCovid19Preminule tri osobe, 215 novih slučajeva infekcije

Preminule tri osobe, 215 novih slučajeva infekcije

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori su, u posljednja 24 sata, od posljedica koronavirusa preminule tri osobe, a registrovano je 215 novih slučajeva infekcije.

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom ponedjeljka završile analizu i dostavile rezultate za 2.126 uzoraka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 89, Herceg Novog 19, Nikšića 15, Tivta 13, Bara 12, Kotora devet, Berana i Mojkovca po sedam, Budve i sa Cetinja po šest, iz Bijelog Polja, Danilovgrada i Pljevalja po pet.

U Andrijevici, Kolašinu i u Ulcinju su registrovana po tri nova slučaja koronavirusa, Plavu, Šavniku i Tuzima po dva, a u Plužinama i Rožajama po jedan.

Udio novopozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za ponedjeljak iznosio je 9,88 odsto.

“Tokom ponedjeljka IJZ-u su prijavljena tri smrtna ishoda povezana sa kovid infekcijom, iz Pljevalja, Bijelog Polja i Bara. Najmlađi preminuli imao je 64, a najstariji 82 godine”, kaže se u saopštenju.

Od početka decembra u Crnoj Gori 24 osobe preminule su od koronavirusa.

Ukupan broj preminulih povezanih sa kovid-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.334.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 262 pacijenta.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva kovid-19 u Crnoj Gori iznosi 2.023.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 158.838.

U Podgorici je aktivno 707 slučajeva koronavirusa, Nikšiću 179, Herceg Novom 161, Tivtu 142, Bijelom Polju 107, Budvi 104, Baru 101, Kotoru 86, Pljevljima 83, Beranama 81, Danilovgradu 78, na Cetinju 42 u Mojkovcu 40.

U Andrijevici je trenotno aktivan 31 slučaj koronavirusa, Kolašinu 24, na Žabljaku 13, u Ulcinju deset, Tuzima devet, Šavniku osam, Plužinama sedam, Petnjici četiri, Plavu i Rožajama po tri.

U Gusinju trenutno nema aktivnih slučajeva koronavirusa.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Čađenović predsjednik Odbora direktora CEDIS-a

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Dosadašnji izvršni direktor Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS), Vladimir Čađenović, izabran je...