fbpx
NaslovnicaCrna GoraAbazović: Poslanicima proslijeđena usaglašena inicijativa za rekonstrukciju Vlade

Abazović: Poslanicima proslijeđena usaglašena inicijativa za rekonstrukciju Vlade

Podgorica, (MINA) – Poslanici Socijalističke narodne partije i koalicije Crno na Bijelo, njih devet, usaglasilo je inicijativu o rekonstrukciji Vlade koja je proslijeđena pobjednicima izbora 30. avgusta 2020. godine i manjinskim strankama, saopštio je premijer Dritan Abazović.

On je to rekao nakon sastanka u Skupštini sa pobjednicima izbora 2020. godine, kojem nijesu prisustvovali predstavnici kluba Mir je naša nacija.

U Skupštini se danas raspravlja o nepovjerenju 43. Vladi, a tokom zasijedanja data je pauza na zahtjev Demokratskog fronta i Pokreta za promjene kako bi predstavnici bivše parlamentarne većine pokušali da pronađu rješenje izlaska iz krize.

“Devet poslanika usaglasilo je pisanu inicijativu u kojoj se navodi da potpisnici iskazuju spremnost za rekonstrukcijom vlade. Navodi se da će Vlada osnažiti borbu protiv korupcije, intenziviraće ekonomske refomrme i usmjeriti dfokus na socio-ekekonomske teme”, rekao je Abazović.

On je rekao da se u inicijativi navodi da će potpisnici pokrenuti dijalog sa parlamentarnim opozicijom u ostvarenju konesenzusa kao i da su Vlada i parlamentarna većina spremni da stave moratorijum na sva pitanja koja dijele javnost.

Prema riječima Abazovića, rekonstrukcija podrazumijeva poziv za sve osim podnosioce inicijative o nepovjerenju Vladi.

On je rekao da bi razgovori počeli odmah po završetku sjednice Skupštine.

Abazović je rekao da je inicijativa svima formalno proslijeđena i da ostaje da se vidi da li ima volje da se potpiše.

Upitan da li je inicjativa upućena i Bošnjačkoj stranci koja je najavila da će glasati za nepovjerenje Vladi, Abazović je rekao da je proslijeđena svima i manjiskim partijama.

Prema riječima Abazovića, inicijativa je upućena svim pobjednicima 30. avgusta 2020. godine i onim strankama koje nijesu potpisnici današnje inicijative.

Na pitanje hoće li buduća vlada biti tehnička, Abazović je rekao da su to finese, a da treba napraviti razliku – da rekonstrukcija podrazumijeva rekosntrukciju 43. Vlade, a pad Vlade znači formiranje 44.

Abazović je rekao da je neosporno da Crna Gora vrlo brzo mora da ima vanredne parlamentarne izbore ali ida članovi Ustavnog suda moraju biti izabrani.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Real na fajnl-foru

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Reala iz Madrida plasirali su se na fajnl-fora Evrolige. Real je...