fbpx
NaslovnicaGlavna vijestDPS: Bulajić prekršio Poslovnik i Ustav

DPS: Bulajić prekršio Poslovnik i Ustav

Podgorica, (MINA) – Vršilac dužnosti predsjednika Skupštine Strahinja Bulajić, odbijajući da zakaže sjednicu redovnog zasijedanja parlamenta, grubo je prekršio Poslovnik i Ustav, smatraju u Demokratskoj partiji socijalista (DPS).

Iz poslaničkog kluba DPS-a naveli su da je blokada rada parlamenta nastavak političke destrukcije, “godinama unazad jedine konstante u političkom djelovanju grupacije kojoj pripada Bulajić”.

“Odbijajući da zakaže sjednicu redovnog zasijedanja parlamenta, koja treba da počne prvog radnog dana u martu, v.d. predsjednika Skupštine Strahinja Bulajić grubo je prekršio Poslovnik o radu Skupštine i Ustav”, kaže se u saopštenju.

Iz DPS-a su dodali da je evidentno da je Bulajić, iskusni i među kolegama cijenjeni poslanik, pokleknuo pod pritiskom svojih partijskih šefova.

“I tako pristao da bude puki izvršilac naredbe onih koji svoje političko djelovanje zasnivaju na služenju interesima drugih država, a rade sve na štetu sopstvene države i svega crnogorskog”, navodi se u saopštenju.

Tako je, prema riječima DPS-a, nažalost, u zrelim godinama svoje političke karijere Bulajić dozvolio da bude eksponent sebi nadređenih partijskih lidera.

“Koji već danima u njegovo ime najavljuju kakvu će odluku donijeti, i na koji način će je saopštiti, ne mareći što ga na taj način diskredituju i omalovažavaju”, dodali su iz DPS-a.

Iz DPS-a su istakli da ipak, i pored činjenice da su mu drugi suflirali, i da je zato pogazio ono što je obećao poslanicima, Bulajiću kao iskusnom političaru treba da bude jasno da ga to ni u kom slučaju ne abolira od ozbiljne odgovornosti za zloupotrebu funkcije.

“I podrivanja ustavnog uređenja u cilju blokade političkog sistema i zaustavljanja evropskih procesa u Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Real na fajnl-foru

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Reala iz Madrida plasirali su se na fajnl-fora Evrolige. Real je...