fbpx
NaslovnicaCovid19Zdravstveni sistem nastaviće da pomaže beranskoj bolnici

Zdravstveni sistem nastaviće da pomaže beranskoj bolnici

Podgorica, (MINA) – Zdravstveni sistem Crne Gore pomaže i pomagaće i ubuduće, koliko god bude potrebno, Opštoj bolnici u Beranama u borbi sa koronavirusom, poručeno je sa današnjeg sastanka u tom gradu.

Kako je saopšteno iz Vlade, sastanku su prisustvovali predstavnici Kriznog medicinskog štaba Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT), opštinskog kriznog tima i kolegijuma bolnice.

Doktor Vujica Ljubić, koji mijenja direktora bolnice, saopštio je da se trenutno u bolnici liječi 65 pacijenata koji su pozitivni na koronavirus i da ih je oko 80 odsto zavisno od kiseonične potpore, dok je deset životno ugroženo.

„Sa kadrovskim potencijalom trenutno baš ne stojimo sjajno, imamo četiri interniste koji dežuraju, dva infektologa su na bolovanju zbog bolesti Covid, ali uz pomoć kolega iz kotorske bolnice uspijevamo da premostimo ovu situaciju“, kazao je Ljubić.

Šef Kriznog medicinskog štaba Nermin Abdić najavio je svu potrebnu pomoć beranskoj bolnici.

On je kazao da je tokom posjete vidio da u Opštoj bolnici u Beranama vlada kolegijalan, visoko profesionalan i posvećen odnos svih zdravstvenih radnika u toj zdravstvenoj ustanovi.

Kako je naveo, Krizni štab je iskazao puno razumijevanje za uslove u kojima kolege u beranskoj bolnici rade.

„I pružićemo svu neophodnu kadrovsku i svu drugu pomoć ukoliko bude potrebno kolegama da se ova situacija, koja jeste u beranskoj bolnici teška, ne mogu reći da je dramatična, riješi na najbolji mogući način“, kazao je Abdić nakon razgovora sa članovima kolegijuma.

On je apelovao na građane, posebno Berana, da poštuju epidemiološke mjere – da nose zaštitne maske, drže fizičku distancu i održavaju ličnu higijenu.

„Na taj način će najbolje preventivno djelovati na ovaj virus. Jer i naše kolege u Beranama i svi zdravstveni radnici u Crnoj Gori liječe samo posljedice“, kazao je Abdić.

Najčitanije

Real na fajnl-foru

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Reala iz Madrida plasirali su se na fajnl-fora Evrolige. Real je...