fbpx
NaslovnicaCovid19Vakcina Moderna na svim punktovima u Podgorici

Vakcina Moderna na svim punktovima u Podgorici

Podgorica, (MINA) – Vakcina Moderna dostupna je na svim vakcinalnim punktovima u Glavnom gradu, a u narednim radnima biće i u ostalim opštinama, saopštili su iz Doma zdravlja Podgorica (DZPG).

Direktor DZPG, Danilo Jokić, kazao je da su zalaganjem zdravstvenih vlasti Crne Gore da obezbijede i tu specifičnu vakcinu, građanima sada dostupne tri vrste vakcina.

Jokić je ponovo pozvao građane da se imunizuju i time zaštite sebe i svoje najbliže.

On je podsjetio da je Moderna, pored Fajzer vakcine koju građani takođe mogu odabrati na svim vakcinalnim punktovima, predstavlja novu generaciju vakcina koje su odobrene od Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) i Evropske unije.

“Veoma nam je drago da najavimo i da će vakcina Moderna, kao i vakcina Fajzer, biti dostupne u svim opštinama, ali i da će biti sastavni dio ponude naših mobilnih vakcinalnih timova”, rekao je Jokić.

Kako je naveo, uz veliko zalaganje SZO i Ministarstva zdravlja, uz donaciju za jačanje hladnog lanca u Crnoj Gori, obezbijeđeni su, pored malih mobilnih frižidera, i dodatni veliki frižider za skladištenje vakcina u opštinama.

Jokić je istakao da će, kada isporuka te vrijedne donacije SZO bude gotova, a očekuje se još isporuka terenskog vozila za vakcinalne timove, koje će omogućiti da donesu vakcine građanima u svim krajevima države, biti kompletiran lanac vakcinacije i omogućeni uslovi svim građanima da se imunizuju.

“Koristimo priliku da apelujemo na građane da se vakcinišu protiv Covid 19, da time sačuvaju sebe i svoje najbliže. Da zajedno pobijedimo i vratimo život u normal”, dodao je Jokić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Real na fajnl-foru

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Reala iz Madrida plasirali su se na fajnl-fora Evrolige. Real je...