fbpx
NaslovnicaCovid19Preminule dvije osobe, 45 novooboljelih

Preminule dvije osobe, 45 novooboljelih

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori su, od posljednjeg presjeka, od posljedica infekcije koronavirusom preminule dvije osobe, a registrovano je 45 novooboljelih, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Iz IJZ su kazali su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom subote završile su analizu i Institutu dostavile rezultate za 1.235 uzoraka na koronavirus.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 16, Bijelog Polja šest, Berana i Pljevalja po četiri, Tivta tri, iz Nikšića, Bara, Rožaja, Andrijevice i Žabljaka po dva i iz Ulcinja i Plava po jedan.

„Tokom jučerašnjeg dana Institutu su prijavljena dva smrtna ishoda povezana sa COVID-19, kod pacijenata iz Nikšića i Šavnika, starosti 74 i 81 godinu“, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 1.574.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 65 pacijenata.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 1.070.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 99.248.

U Podgorici je trenutno aktivan 341 slučaj koronavirusa, u Rožajama 109, Nikšiću 100, Bijelom Polju 94, Pljevljima 87, Beranama 72, Baru 41, Ulcinju 31, Herceg Novom 28 i u Budvi 25.

U Tivtu je aktivan 21 slučaj koronavirusa, u Kotoru 20, Danilovgradu 17, Tuzima i Mojkovcu po 14, Andrijevici 13, na Cetinju i u Kolašinu po deset, u Petnjici i na Žabljaku po sedam, Plavu četiri, Šavniku tri i u Gusinju dva.

U Plužinama trenutno nema aktivnih slučajeva koronavirusa.

Najčitanije

policija, danilovgrad, seksualno uznemiravanje

Uhapšen osumnjičeni za nedozvoljene polne radnje

Podgorica, (MINA) – Službenici danilovgradske policije uhapsili su M.V. (76) osumnjičenog za nedozvoljene polne...