fbpx
NaslovnicaCovid19U Crnu Goru stiglo 30 hiljada kineskih vakcina

U Crnu Goru stiglo 30 hiljada kineskih vakcina

Podgorica, (MINA) – Donacija Kine od 30 hiljada Sinofarmovih vakcina stigla je danas u Crnu Goru što je, kako je saopšteno iz Vlade, još jedan dokaz izuzetno dobre saradnje i tradicionalnog prijateljstva dvije države.

Donaciju su, u ime Vlade, primili ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović i savjetnici predsjednika Vlade Srećko Crnogorac i Andrijana Đordan, a donatora je predstavljao ambasador Kine u Crnoj Gori Liu Đin.

Borovinić Bojović je zahvalila narodu Kine i kazala da je zadovoljna što su danas kineske vakcine Sinofarm stigle u Crnu Goru.

Ona je, kako se navodi u saopštenju, rekla da se nada da će ovakvih susreta u budućnosti biti još, i pozvala sve građane da se vakcinacišu.

„Koristim još jednom ovu priliku da apelujem na građane da se vakcinišu, ali i pridržavaju svih mjera, jer proces imunizacije zahtijeva određeno vrijeme djelovanja“, kazala je Borovinić Bojović.

Ona je apelovala na građane da poštuju sve epidemiološke mjere u cilju zaštite sopstvenog i zdravlja svih građana Crne Gore.

Kako je navela, donacija vakcina je još jedan dokaz prijateljskih odnosa i velike solidarnosti između dvije države.

„Zato želim da se, u ime kompletne Vlade, premijera, Ministarstva zdravlja i u svoje ime, još jednom zahvalim Kini, predsjedniku države, njihovim građanima, njegovoj ekseleniciji“, kazala je Borovinić Bojović.

Liu je rekao da je zadovoljan što svjedoči dolasku 30 hiljada doza kineskih vakcina, koje je Kina donirala Crnoj Gori.

On je naveo da je Crna Gora među prvim zemljama u Evropi koja je primila donaciju vakcina iz Kine, što simbolizuje prijateljstvo i dobre želje kineskog naroda prema Crnoj Gori.

“Današnja donacija upravo pokazuje tradicionalno prijateljstvo dvije države, da smo dobri partneri i dugoročno se obostrano razumijemo, poštujemo i pomažemo, naročito od početka pandemije COVID-19“, naveo je Liu.

On je kazao da vjeruje da će kineska vakcina pomoći Crnoj Gori da što prije pobijedi u borbi protiv pandemije.

„I što prije zajedno otvorimo novo poglavlje svog života i rada“, poručio je Liu.

On je dodao da su kineska i crnogorska vlada dogovorile nabavku potrebnih količina kineskih vakcina za Crnu Goru.

Najčitanije

Milojko Spajić

Spajić danas sa Šolcem u Berlinu

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić sastaće se danas u Berlinu...