fbpx
NaslovnicaArhivaPljevljaci ponovo najbolji ekipno

Pljevljaci ponovo najbolji ekipno


Podgorica, (MINA) – Pljevaljski AP sport ekipni je pobjednik međunarodne brdske trke auto trke Kotor – Trojica.

Pljevljaci, koji su slavili i u Šavniku na otvaranju sezone, slavili su ispred Kotora i Crmnice.

U pojedinacnoj konkurenciji, u kategoriji 1, najbrži od crnogorskih takmičara bio je Kotoranin Milan Jakšić, dok je u kategoriji 2, u nadmetanju prototipova, trijumfovao veteran Tihomir Aćimić.

U klasi E1 1200 moto nadmetanje je završeno pobjedom člana Lovćen rejsinga Luke Špadijera. Drugo i treće mjesto zauzeli su Balša Đuričković iz Gorštaka i Željko Radonjić iz Kotora.

Osvajac prvog mjesta na prvoj trci šampionata Jovan Perunović nekoliko stotina metara prije cilja odustao je zbog kvara.

Dobre voznje imali su i članovi pljevaljskog kluba Mile Malović, Baćko Vujović, Vladimir Jovanović, Aldin Ćorović, Dragan Lukić, Miloš Borilivić i Dragan Dragojević, koji su osvojili prva mjesta u svojim klasama.

Drugu pobjedu u sezoni ostvario je Mirko Vujačić, koji se na staze vratio nakon pet sezona pauze.

Na tradicionalnoj međunarodnoj brdskoj trci, koju su vožnjom kartinga započeli četvorogodišnji Luka Jakšić i četrnaestogodišnja Ana Kašćelan učestvovalo je 109 sportskih vozača iz šest drzava.

Trku su uspjesno organizovali AMSK Kotor i Auto i karting savez Crne Gore, a u okviru nje za svoj šampionat vozilo je i 46 automobilista iz Hrvatske.

Trka je završena bez težih incidenata. Naredna trka za prvenstvo Crne Gore na brdskim stazama biće održana u Kolašinu 6. i 7.jula. 

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije