fbpx
NaslovnicaArhivaMilatović: Italija je naš pouzdan saveznik

Milatović: Italija je naš pouzdan saveznik

Podgorica, (MINA) – Italija je pouzdan NATO saveznik i jedna od najznačajnijh država Evropske unije (EU), koja podržava napore Crne Gore da postane punopravna članica 2028. godine, kazao je crnogorski predsjednik Jakov Milatović.

On je, na svečenosti povodom dana Republike Italije, kazao da je Italija država sa kojom je Crna Gora posebno povezana kako istorijskim vezama tako i intenzivnom političkom i ekonomskom saradnjom.

„Istakao je da je Italija naš pouzdan NATO saveznik i jedna od najznačajnijh država članica EU, koja podržava naše napore da postanemo punopravna članica 2028. godine”, saopšteno je iz Kancelarije za odnose s javnošću predsjednika.

Milatović je naglasio da punopravno članstvo Crne Gore u EU nije samo sebi cilj već, kako je naveo, uslov ispisivanja stabilnih i prosperitetnih stranica naše evropske budućnosti.

On je ukazao na značajnu podršku koju Italija pruža Crnoj Gori u jačanju kapaciteta u oblasti vladavine prava, borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, kao i u oblastima nauke i kulture.

Kako je dodao Milatović, geografska i kulturna bliskost Crne Gore i Italije, kao i odlični politički odnose, prirodna su baza za snaženje ekonomskih veza.

“Poručio je da je pravo vrijeme da ponovo osnažimo saradnju u oblasti energetike, infrastrukture, turizma i saobraćaja, te pozdravio ponovno uspostavljanje pomorske linije između Crne Gore i Italije”, navodi se u saopštenju.

Milatović je svim građankama i građanima Italije čestitao Dan republike.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije