fbpx
NaslovnicaZdravljeServisne informacijeKaravan zdravlja i vakcinacije sjutra u Budvi

Karavan zdravlja i vakcinacije sjutra u Budvi

Podgorica, (MINA) – Kancelarija Svjetske zdravstvene organizacije u Crnoj Gori, uz podršku Vlade Sjedinjenih Američkih Država i u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, Institutom za javno zdravlje (IJZ) i domovima zdravlja, organizovaće Karavan zdravlja i vakcinacije, a prvi će biti održan sjutra u Budvi.

Iz IJZ-a su saopštili da će prvi od četiri predviđena Karavana zdravlja i vakcinacije biti održan ispred Starog grada, od 11 sati i 30 minuta do 14 sati i 30 minuta.

Kako su naveli, to će biti prilika da građani porazgovaraju sa kompetentnim zdravstvenim radnicima i dobiju više informacija o svim važnim pitanjima i benefitima imunizacije MMR i HPV vakcinom, kao i protiv COVID-19.

„Posebno je važno što će za sve građane koji budu izrazili želju biti omogućena vakcinacija na licu mjesta, u autobusu koji će biti prilagođen za bezbjedno administriranje vakcina“, kaže se u saopštenju.

Iz IJZ-a su rekli da će istovremeno biti omogućeno da zainteresovani građani provjere i vrijednost krvnog pritiska, nivo šećera u krvi.

Oni su kazali da je u okviru Karavana zdravlja i vakcinacije planirano sprovođenje niza informativno-edukativnih aktivnosti, kao i prikladan umjetnički program.

„U slučaju odlaganja zbog nepovoljnih vremenskih uslova, informacije možete naći na www.ijzcg.me i na društvenim mrežama IJZ-a“, dodaje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije