fbpx
NaslovnicaCrna GoraVojinović: Napredak rezultat posvećenosti i profesionalnosti

Vojinović: Napredak rezultat posvećenosti i profesionalnosti

Podgorica, (MINA) – Određeni napredak u oblasti obrazovanja, koji je Evropska komisija (EK) konstatovala u ovogodišnjem izvještaju za Crnu Goru, rezultat je profesionalnosti i posvećenosti dosadašnjeg Ministarstva prosvjete, poručio je bivši resorni ministar Miomir Vojinović.

On je kazao da to smatra zavidnim rezultatom, koji dodatno dobija na vrijednosti ako se ima u vidu rad u tehničkom mandatu prethodne Vlade.

“Ovaj napredak rezultat je posvećenosti dosadašnjeg rukovodstva Ministarstva prosvjete, kao i uspjeh i mojih saradnika sa kojima smo skupa profesionalno i posvećeno radili svoj posao”, rekao je Vojinović agenciji MINA.

On je kazao da su započeli značajne projekte koji će biti realizovani, a tiču se reforme obrazovnog sistema, naročito poslije završene sveobuhvatne analize urađene u saradnji sa UNICEF-om.

Vojinović je podsjetio da je započeta gradnja većeg broja obrazovnih objekata, kao i da je pripremljena neophodna dokumentacija za izgradnju novih škola i vrtića.

“Budžet za obrazovanje uvećan je za 25 odsto, što će omogućiti da se svi planirani projekti i ostvare”, istakao je Vojinović.

Kako je naveo, započeta je i digitalizacija obrazovnog sistema, a planirano je i donošenje zakonskih akata u narednoj godini.

“Vjerujem da će nova ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović, nastaviti započete reforme i još više unaprijediti crnogorski obrazovni sistem, uz bolju podršku parlamentarne većine”, kazao je Vojinović.

On je rekao da dijeli ogroman osjećaj ličnog zadovoljatva što crnogorski obrazovni sistem ide u pravom smjeru jer, kako je naveo, reforma nije čin, već proces koji se ne završava jednim ministrom.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Elektroprivreda i Herceg Novi nastavili seriju

Podgorica, (MINA) - Šahisti Elektroprivrede i Herceg Novog nastavili su seriju pobjeda u sedmom...