fbpx
NaslovnicaCrna GoraUnaprijediti zapošljavanje osoba sa invaliditetom

Unaprijediti zapošljavanje osoba sa invaliditetom

Podgorica, (MINA) – Premijer Duško Marković pozvao je ministre da unaprijede zapošljavanje osoba sa invaliditetom i drugih ranjivih kategorija.

„Ja ću prvi to učiniti u svom kabinetu“, rekao je Marković na sjednici Vlade.

Vlada je danas donijela Akcioni plan za sprovođenje Strategije za zaštitu lica sa invaliditetom od diskriminacije i promociju jednakosti za period 2017-2021 godina, za ovu i narednu godinu.

Usvojen je Izvještaj o realizaciji Plana optimizacije javne uprave 2018-2020 za period 1. septembar – 31. decembar prošle godine i Analizu efekata kratkoročnih mjera Plana optimizacije, u ovoj godini.

„Analiza je pokazala da se nakon pola godine sprovođenja Plana optimizacije, već može govoriti o efektima. U decembru 2017. godine, zaposlenost u javnoj upravi činila 28,2 odsto ukupne zaposlenosti, dok se u decembru prošle godine smanjila na 26,8 odsto, odnosno za 1,4 odsto“, saopšeno je iz Vladine Službe za odnose sa javnošću.

Prema njihovim riječima, za prvih šest mjeseci smanjen je broj zaposlenih na lokalnom nivou za 3,9 odsto, odnosno 475 zaposlenih.

Marković je kazao da pored kvantitativnih efekata očekuje i suštinske, da optimizacija administracije nije samo njeno brojčano smanjenje već da je cilj kvalitetnija i efikasnija uprava.

„Rezultati koje ostvarujemo, koji nijesu za potcjenjivanje, nego su za pohvalu, rezultat su ogromnog napora manjeg broja ljudi“, rekao je Marković.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

AMSCG kiša

Putevi mokri i klizavi

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori jutros se saobraća po mokrim i klizavim putevima,...

Real na fajnl-foru