fbpx
NaslovnicaCrna GoraSrzentić: Ohrabruje brza reakcija AEM-a

Srzentić: Ohrabruje brza reakcija AEM-a

Podgorica, (MINA) – Brza reakcija Agencije za elektronske medije (AEM), kojom se ograničava emitovanje određenih sadržaja televizije Hepi /Happy/, ohrabruje, poručila je ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić.

Savjet AEM-a donio je ranije danas odluku kojom se na šest mjeseci ograničava reemitovanje više programskih sadržaja TV Hepi u kojima je, kako je ocijenjeno, podsticana mržnja, netrpeljivost i diskriminacija prema pripadnicima crnogorske nacionalnosti.

Srzentić je na Tviteru /Twitter/ navela da javnost treba da zna da programski sadržaji moraju biti uređeni po evropskim standardima, a komercijalni emiteri da postoje mehanizmi za kontrolu koji će štititi javne interese, u skladu sa tim standardima.

„Dok stvaramo sistemske uslove da mediji slobodnije, ali i odgovornije rade svoj posao, treba pažljivo da biramo sadržaje koje gledamo u našim domovima, i da ne prihvatimo kao normalno pomjeranje granica na štetu poštovanja ljudskih prava bilo koje osobe ili grupe“, istakla je Srzentić.

Kako je navela, ova situacija je posebno značajna jer se odnosi na žene – jednu od najranjivijih grupa izloženoj stereotipima, uvredama i nasilju.

„Moja, ali i obaveza svih u javnom prostoru, je da štitimo prava svih žena – mizoginija se ne može i ne smije tolerisati“, poručila je Srzentić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

kruzer

U kotorskoj luci tri broda

Kotor, (MINA-BUSINESS) - Kotorska luka primila je tri broda. Na vezu je Viking Jupiter sa...