fbpx
NaslovnicaCrna GoraSpajić: Cetinje kolijevka naše moderne državnosti i evropskog puta

Spajić: Cetinje kolijevka naše moderne državnosti i evropskog puta

Podgorica, (MINA) – Cetinje je kolijevka crnogorske moderne državnosti i beskompromisnog evropskog puta i ne smije ni u kom smislu biti prepušteno nemaru, poručio je predsjednik Vlade Milojko Spajić.

Spajić je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, gradonačelniku Cetinja Nikoli Đuraškoviću, predsjednici Skupštine opštine Mileni Vujović, odbornicima i građanima čestitao 13. novembar – Dan Prijestonice.

„Dozvolite da vam, u svoje lično i ime Vlade, najiskrenije čestitam Dan oslobođenja grada, u koji je uvijek bila zagledana cijela Crna Gora i region, kao u najmarkantniji primjer slobodarstva i ohrabrenja na putu beskompromisnog zalaganja za univerzalne vrijednosti”, ističe se u čestitki.

Spajić je rekao da su Prijestonici potrebni novi, održivi privredni sadržaji i unaprijeđene infrastrukturne mreže, kako bi se u potpunosti valorizovali njen prirodni potencijal i izvanredno bogato nasljeđe kulturne, umjetničke i duhovne baštine.

„Kolijevka naše moderne državnosti i beskompromisnog evropskog puta, ne smije ni u kom smislu biti prepuštena nemaru. Siguran sam da ćemo u vremenu koje je pred nama, ulazeći u realizaciju kapitalnih projekata, razvijati i njegovati konstruktivnu, bogatu i uspješnu saradnju, na opšte dobro svih građana Cetinja i cijele Crne Gore” istakao je Spajić.

On je kazao da je uvjeren da će vrlo brzo biti zabilježeni svima vidljivi i vrijedni pomaci u ekonomskoj diversifikaciji, revitalizaciji i očuvanju prirodnih bogatstava, boljem standardu građana, kao i snažnijoj zaštiti najranjivije populacije i ugroženih, marginalizovanih društvenih grupa.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Pezeru trofej u Baru

Podgorica, (MINA) - Mesud Pezer pobjednik je jubilarnog, 30. međunarodnog atletskog mitinga Bar 2024. Bacač...