fbpx
NaslovnicaCrna GoraSkupština važan partner UNICEF-a

Skupština važan partner UNICEF-a

Podgorica, (MINA) – UNICEF Skupštinu Crne Gore vidi kao važnog partnera, kazao je šef predstavništva te organizacije u Crnoj Gori Huan Santander, navodeći da ona predstavlja najbolji način da se vodi širi dijalog o pitanjima od značaja za prava djeteta.

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić sastao se danas sa Santanderom.

Bečić je, imajući u vidu dugogodišnju uspješnu saradnju između Skupštine i predstavništva UNICEF-a, zahvalio na podršci i programima pokrenutim u cilju ostvarivanja prava djeteta.

On se osvrnuo na brojne zajedničke događaje organizovane u saradnji sa nadležnim skupštinskim radnim tijelima i kazao da očekuje da će dobra praksa biti nastavljena i tokom novog saziva Skupštine.

Santander je naglasio da Skupštinu vidi kao važnog partnera i da kao mjesto dijaloga, predstavlja najbolji način da se vodi širi dijalog o pitanjima od značaja za prava djeteta.

On je naveo da je podrška Skupštine od izuzetne važnosti u definisanju pravaca daljih reformi, koje uzimaju u obzir sve postojeće prednosti i jačaju inkluziju, otpornost sistema i dijalog kao glavne principe.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o mnogobrojnim temama iz oblasti dječijih prava, sa posebnim akcentom na dječije siromaštvo i saglasili se da zajednička saradnja i inicijative mogu doprinijeti stvaranju potrebnih uslova za suzbijanje i prevenciju tih pojava.

Najčitanije