fbpx
NaslovnicaCrna GoraSjednica parlamenta na 102. godišnjicu Podgoričke skupštine

Sjednica parlamenta na 102. godišnjicu Podgoričke skupštine

Podgorica, (MINA) – Nova vlast zakazivanjem sjednice Skupštine, na kojoj treba da se izabere crnogorska Vlada, na 102. godišnjicu Podgoričke skupštine interpretira istoriju sa početka 20. vijeka i pokušava da legitimiše istovjetne anticrnogorske političke ideologije u sadašnjosti, poručeno je iz Crnogorskog pokreta (CP).

Navodi se da je nova vlast takvim odnosom prema svojoj državi pomjerila granice morala, aklamirajući veleizdaju kao primjer kako se treba odnositi prema domovini i poželjan način ponašanja.

„Očito, da skupštinska većina, ubrzo i vladajuća, postaje skupina opasnih ljudi opasnih namjera, koja ismijava i vulgarno vrijeđa naš patriotizam, i uopšte naša ośećanja prema domovini“, kazali su iz CP-a.

To je, kako su rekli, razumljivo jer pravi političke platforme u metropolama stranih država, koje ugrožavaju suverenitet ove zemlje.

„Srbija koristi političku situaciju da ustoliči svoj uticaj u zemlji preko te iste buduće vlasti i Crnu Goru dovede u kolonijalni status”, smatraju u CP-u.

Kako se ocjenjuje, takav odnos skupštinske većine, koja datumom izbora Vlade namjerava da komemorira Podgoričku skupštinu, prijetnja je postojanju same Crne Gore koja zahtijeva odgovor.

Iz CP su kazali da je potrebno okupiti se oko vrijednosti koje čine okosnicu svakoga civilizovanoga društva, kako bi spriječili „slom države i pad u ropstvo beogradskih centara moći”.

„Ne smijemo dozvoliti da zemlja bude simbol nasilja na demokratijom, Crnogorcima i nacionalnim manjinama i pozivamo sveukupnu crnogorsku jasnost da javno ustane u odbranu dostojanstva, slobode i suvereniteta zemlje, dok još nije kasno“, zaključuje se u saopštenju CP-a.

Najčitanije