fbpx
NaslovnicaCrna GoraŠehović: Vlast satkana na prevaziđenom vrijednosnom diskursu

Šehović: Vlast satkana na prevaziđenom vrijednosnom diskursu

Podgorica, (MINA) – Sadašnja vlast je nekontrolisano ostrašćena i počiva na prevaziđenom vrijednosnom diskursu, da čak nije u stanju da pod pritiskom isfingira evropsku orijentaciju, ocijenio je poslanik Socijaldemokrata Damir Šehović.

On je u intervjuu za Vikend novine kazao da se sa “takvim izvrnutim srednjovjekovnim političkim diskursom” ne mogu očekivati nikakve reforme.

Prema riječima Šehovića, takva vlada nema kapacitet da vuče društvo naprijed u budućnost, nego nazad u prošlost.

“Ova vlast je toliko nekontrolisano ostrašćena, satkana na prevaziđenom vrijednosnom diskursu, da čak nije u stanju da pod pritiskom isfingira svoju navodnu evropsku orijentaciju”, rekao je Šehović.

On je naveo da je već govorio o tome da je Crna Gora na prekretnici.

“Prethodna vlast se suočila sa neophodnošću rješavanja svojih nemalih anomalija, a nova sa sopstvenom vrijednosnom i upravljačkom ograničenošću, koja ruši institucije pod izgovorom potrebe demontaže prethodne vlasti”, kazao je Šehović.

Zbog toga, kako je rekao, kao jedini put vidi novo regrupisanje na političkoj sceni i okupljanje zdravih, podmladenih, reformisanih i suštinski evropski orjentisanih građanskih snaga, koje će se vrijednosnom i intelektualnom superiornošću izdići iznad “klerikalizma i primitivizma kojem, nažalost, svjedočimo”.

Šehović je naveo da regrupisanje građanskih snaga nije i neće biti jednostavan proces.

“Posebno kada trenutnu većinu, i pored sasvim ogoljene nesposobnosti, na okupu drže dva važna činioca – mržnja prema staroj vladajućoj garnituri i strah od gubitka novih vanrednih izbora, koji se očigledno naziru”, kazao je Šehović.

Najčitanije