fbpx
NaslovnicaCrna GoraSankcionisaće sve koji su učestvovali u propustu u DZ Budva

Sankcionisaće sve koji su učestvovali u propustu u DZ Budva

Podgorica, (MINA) – Ljekar Doma zdravlja Budva, koji je radio u kovid ambulanti iako mu je određena samoizolacija, isključen je iz procesa rada, saopštili su iz Ministarstva zdravlja, navodeći da će svi koji su učestvovali u tom propustu biti adekvatno sankcionisani.

Generalni direktor Direktorata za kontrolu kvaliteta zdravstvene zaštite u Ministarstvu zdravlja, Slobodan Mandić, kazao je da su preduzeli sve raspoložive korake u cilju rasvjetljavanja posljednjih dešavanja u Domu zdravlja Budva.

“Shodno našim nadležnostima i propisima, zbog propusta koji su doveli do toga da ljekar kom je određena samoizolacija ipak bude na radnom mjestu u kovid ambulanti, taj kolega je momentalno po našem saznanju isključen iz procesa rada”, naveo je Mandić.

On je rekao da će svi koji su učestvovali u tom propustu, od menadžmenta i ljekara Doma zdravlja Budva do epidemiologa u Institutu za javno zdravlje, biti adekvatno sankcionisani.

Mandić je pozvao sve ljekare koji rade sa kovid pacijentima i tako se direktno izlažu virusu, radeći najhumaniji posao, da se, uprkos dobrim namjerama, pridržavaju svih protokola i propisa.

“I mi ljekari smo ljudi i mi se, u slučaju obolijevanja, moramo izolovati i poštovati sve propise”, kazao je Mandić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije