fbpx
NaslovnicaCrna GoraRiješen problem na mreži na Žabljaku

Riješen problem na mreži na Žabljaku

Podgorica, (MINA) – Ekipe Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) i Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES) sinoć su riješile problem na mreži i uključile dalekovod koji služi za napajanje Žabljaka, saopšteno je iz tih kompanija.

Oni su na Fejsbuku /Facebook/ naveli da su loši vremenski uslovi koji su u srijedu zahvatili područje Žabljaka, doveli su do problema na dalekovodu 35 kV Brezna – Žabljak koji trenutno služi za kao jedino napajanje Žabljaka.

“Napajanje od strane Pljevalja isključeno je na zahtjev CGES-a, zbog radova na 400 kV dalekovodu u okviru trans balkanskog koridora”, kaže se u zajedničkom saopštenju CEDIS-a i CGES-a.

Kako se navodi, njihove ekipe odmah su angažovane kako bi se otklonio kvar ili obezbijedilo alternativno napajanje.

Iz CEDIS-a i CGES-a su rekli da su njihove ekipe kasno sinoć bile na terenu, ulažući svoje napore da uspostave napajanje uprkos izuzetno lošim vremenskim uslovima.

“Ukoliko ne dodje do normalizacije naponskih prilika, ekipe CEDIS- i CGES-a će nastaviti sa radom u ranim jutarnjim časovima”, kaže se u saopštenju.

Iz CEDIS-a i CGES-a izvinili su se svim građanima Žabljaka zbog, kako su rekli, neprijatnosti koje sa sobom nosi prekid u napajanju električnom energijom.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Remi Budućnosti, Elektroprivreda ubjedljiva

Podgorica, (MINA) - Šahisti Omladinca remijem protiv Budućnosti obilježili su prvo kolo Premijer lige...