fbpx
NaslovnicaCrna GoraRazvoj Kuča dobar model za ostale krajeve Crne Gore

Razvoj Kuča dobar model za ostale krajeve Crne Gore

Podgorica, (MINA) – Projekti realizovani u Kučima dobar su model za razvoj i ostalih krajeva Crne Gore, ocijenio je predsjednik države Milo Đukanović.

On je danas boravio u Kučima gdje se, zajedno sa gradonačelnikom Podgorice Ivanom Vukovićem, sastao sa Radomirom Prelevićem, predsjednikom Upravnog odbora Fonda za razvoj Kuča „Marko Miljanov“, i članovima tog udruženja.

Kako je saopšteno iz Đukanovićevog kabineta, Prelević kazao je da je počastvovan posjetom Đukanovića Kučima gdje je, kako je naveo, među prijateljima.

Prelević je informisao Đukanovića o realizovanim projektima na ovom području iz oblasti putne infrastrukture, vodosnadbijevanja, kulture, sporta.

„Na toj liniji je zahvalio za pomoć države, Glavnom gradu i Ministarstvu odbrane, i podsjetio na značajna ulaganja lokalnih privrednika u iznosu višem od četiri miliona EUR, odnosno skoro devet miliona u saradnji sa državnim institucijama“, kaže se u saopštenju.

Đukanović je zahvalio na toploj dobrodošlici i iskazao zadovoljstvo posjetom Kučima u koje je, kako je rekao, uvijek rado dolazio.

„Izrazio je poštovanje za entuzijazam i uloženi rad i trud prema svim realizovanim projektima i kazao da je to dobar model za razvoj i ostalih krajeva Crne Gore“, kaže se u saopštenju.

Đukanović je, kako je saopšteno, podsjetio na dinamičan razvoj Crne Gore od obnove nezavisnosti, izrazio optimizam za dalji ekonomski napredak i istakao da se Crna Gora vraća svojoj evropskoj luci.

„Đukanović je rekao da ostaje otvoren za podršku svim dobrim inicijativama kroz animaciju donatora, ali i kroz inicijativu prema Vladi, a sve u cilju unapređenja kvaliteta života stanovnika ovog kraja“, dodaje se u saopštenju.

Najčitanije