fbpx
NaslovnicaCrna GoraRaspisan oglas za obrazovanje kadeta na vojnim akademijama u inostranstvu

Raspisan oglas za obrazovanje kadeta na vojnim akademijama u inostranstvu

Podgorica, (MINA) – Ministarstvo odbrane objavilo je oglas za izbor 20 kadeta za upis na vojne akademije u Hrvatskoj, Austriji, Grčkoj i Turskoj.

Iz tog resora su kazali da se za upis na Vojnu akademiju „Dr Franjo Tuđman“ u Zagrebu traže dva kadeta za studijski program Vojno inžinjerstvo i troje za studijski program Vojno pomorstvo, sa mjestom studiranja u Splitu.

„Za upis na Terezijansku akademiju u Beču traže se dva kadeta/kinje – jedan za smjer Pješadija, a drugi Logistika“, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, oglas je raspisan i za ukupno devet kadeta za tri vojne akademije u Atini.

Iz Ministarstva su rekli da se za Vojnu akademiju kopnene vojske traži po jedan kadet za smjerove Pješadija, Inžinjerija i Veza.

„Za Vazduhoplovnu vojnu akademiju traže se dva kadeta za smjer Pilot/kinja i jedan za smjer Inžinjer/ka telekomunukacija i elektronike, dok se za Pomorsku vojnu akademiju traže dva kadeta za smjer Pomorstvo i jedan za smjer Inženjer pomorstva“, kaže se u saopštenju.

Navodi se za dvije vojne akademije u Ankari traže ukupno četiri kadeta, odnosno dvoje za Vojnu akademiju kopnene vojske, smjer Pješadija i dvoje za Medicinski fakultet.

Iz Ministarstva su kazali da kandidati moraju biti crnogorski državljani, ne mlađi od 18, niti stariji od 21 godinu na dan 31. decembra, kao i da moraju imati najmanje vrlodobar uspjeh u srednjoj školi.

Ministarstvo odbrane primljenim kadetima obezbjeđuje besplatno obrazovanje na pomenutim vojnim akademijama, besplatan smještaj i ishranu u njihovim internatima, kao i mjesečna primanja.

„Nakon završetka studija, obezbijeđen im je posao u Vojsci Crne Gore“, rekli su iz Ministarstva.

Rok za prijavljivanje je 30. jun.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Remi Budućnosti, Elektroprivreda ubjedljiva

Podgorica, (MINA) - Šahisti Omladinca remijem protiv Budućnosti obilježili su prvo kolo Premijer lige...