fbpx
NaslovnicaCrna GoraPredloženo polaganje predispitnih provjera znanja elektronskim putem

Predloženo polaganje predispitnih provjera znanja elektronskim putem

Podgorica, (MINA) – Studentski parlament Univerziteta Crne Gore (SPUCG) predložio je da se tokom privremenih mjera predispitne provjere znanja, za koje je to moguće, polažu elektronskim putem.

Iz SPUCG kazali su da bi o tom predlogu najviše akademsko tijelo trebalo da se izjasni sjutra na elektronskoj sjednici.

“U slučaju prihvatanja te inicijative, izašlo bi se u susret potrebama studenata u aktuelnom trenutku i doprinijelo kontinuiranom izvršavanju obaveza definisanih ECTS katalozima, odnosno Akademskim kalendarom”, navodi se u saopštenju.

Iz SPUCG kazali su da bi predispitne provjere znanja koje nije moguće organizovati tokom privremenih mjera, zbog specifičnosti pojedinih predmeta i studijskih programa, studenti mogli da polažu po prestanku tih mjera i to u prostorijama Univerziteta, odnosno njegovih organizacionih jedinica.

“Predloženo je i da ukoliko je ECTS katalogom predviđeno da u okviru završnog ispita studenti polažu cijelo gradivo predmeta, nezavršene predispitne obaveze i završni ispit mogu biti organizaciono spojeni”, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi u predlogu, ukoliko se polaganjem predispitnih obaveza studenti oslobađaju dijela gradiva, ono će biti organizovano u posebnom terminu prije ispita ili zajedno sa ispitom.

Iz SPUCG rekli su da Senat treba da se izjasni o tome da polaganje završnih ispita bude organizovano u prostorijama Univerziteta po prestanku mjera, pod uslovom da one ne budu ukinute prije početka junskog ispitnog roka, u skladu sa Akademskim kalendarom za 2019/20. godinu.

“Zakonom o visokom obrazovanju, Statutom Univerziteta i Pravilima studiranja definisano je da student polaže završni ispit u prostorijama ustanove, po završetku nastave iz tog predmeta, zbog čega polaganje završnog ispita nije moguće dok su na snazi privremene mjere”, dodaje se u saopštenju.

Najčitanije

Usik pobijedio Fjurija

Podgorica, (MINA) - Ukrajinski bokser Oleksander Usik apsolutni je prvak svijeta u teškoj kategoriji. On...