fbpx
NaslovnicaCrna GoraPoslanici će raspravljati o predlogu za izmjenu Poslovnika Skupštine

Poslanici će raspravljati o predlogu za izmjenu Poslovnika Skupštine

Podgorica, (MINA) – Predlog parlamentarne većine za izmjenu Poslovnika Skupštine, kojim je predviđeno da kandidata za potpredsjednika parlamenta iz reda manjinskih stranaka ne moraju podržati sve manjinske partije, uvršten je na dnevni red sjednice koja je počela danas.

Predlog o izmjeni Poslovnika potpisali su šefovi poslaničkih klubova Pokreta Evropa sad Vasilije Čarapić, Nove srpske demokratije Slaven Radunović, Demokrata Boris Bogdanović, Demokratske narodne partije Milan Knežević, Socijalističke narodne partije Bogdan Božović i Albanskog foruma Nikola Camaj.

Bošnjačka stranka je ranije danas pozvala šefove klubova poslanika parlamentarne većine da iz procedure povuku predlog za izmjenu Poslovnika Skupštine Crne Gore čiji je cilj, kako su kazali, nametanje potpredsjednika Skupštine iz reda manjinskih partija.

Iz BS-a su rekli da poslanici vladajuće većine namjeravaju da oduzmu postojeće pravo manjinskih poslanika, da sami određuju ko će u njihovo ime biti potpredsjednik Skupštine.

Lider Hrvatske građanske inicijative, Adrijan Vuksanović, rekao je ranije agenciji MINA da je predlog parlamentarne većine za izmjenu Poslovnika Skupštine neprihvatljiv za partiju na čijem je čelu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije