fbpx
NaslovnicaCrna GoraPorazi DPS-a biće nastavljeni i na predsjedničkim izborima

Porazi DPS-a biće nastavljeni i na predsjedničkim izborima

Podgorica, (MINA) – Porazi Demokratske partije socijalista (DPS) na lokalnim izborima uvertira su u neuspjeh te stranke na predsjedničkim, smatraju u Pokretu Evropa sad (PES).

Iz PES su kazali da su, u nedostatku programa i rezultata nakon 30 godina vlasti, u DPS-u smatrali da je, po potrebi, politika kalkulisanja sa manje brojnim narodima, jedini recept koji im još uvijek može pomoći.

“Međutim, prevaziđena politika DPS-a kojom se aktuelizuju tragična vremena, u kojima je i njihov predsjednik učestvovao, pročitana su gotovo na svakom mjestu u Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju.

Kako su kazali, dok su se funkcioneri DPS-a bogatili, građane su primoravali da preživljavaju od minimalnih plata i penzija, koje godinama nijesu povećavali.

“DPS i njihov predsjednik su jedino predano radili na uvećanju crnogorske dijaspore”, kaže se u saopštenju.

Iz PES su naveli da iz DPS-a sada pozivaju da im povjerenje ukažu oni koje su, zbog teških životnih uslova, već otjerali iz Crne Gore.

“Za razliku od DPS-a, mi smo već pokazali, a tek ćemo da nastavimo, da stvaramo uslove da se naša dijaspora vrati i živi u Crnoj Gori, a ne da se isti kratkoročno zloupotrebljavaju za samo jedan izborni dan”, poručili su iz PES.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije