fbpx
NaslovnicaCrna GoraSpajić: Za dva mjeseca smo stabilizovali Crnu Goru i smanjili polarizaciju

Spajić: Za dva mjeseca smo stabilizovali Crnu Goru i smanjili polarizaciju

Podgorica, (MINA) – Vlada je za dva mjeseca napravila istorijske rezultate, stabilizovala je Crnu Goru i smanjila polarizaciju, poručio je premijer Milojko Spajić.

On je to kazao nakon sastanka sa predsjednikom Vlade Republike Irske Leom Varadkarom, koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

“U kulturi dijaloga smo napravili presedan evropskog tipa i imamo dobru komunikaciju sa parlamentom. Imamo mnogo ambicioznije planove. Irska je za nas primjer, nadamo se podršci Irske našoj kandidaturi za članstvo u Evropskoj uniji (EU)”, istakao je Spajić, prenosi Pobjeda.

On je dodao da se nada da će Crna Gora uspostaviti i direktne letove sa Irskom.

Spajić je, komentarišući proslavu neustavnog dana Republike Srpske, kazao da predstavnici izvršne vlasti nijesu išli na tu svečanost i da u Vladi slijede zvaničnu državnu politiku.

“Parlamentarci su birani od naroda i mi ne možemo bilo kome zabraniti da se ponaša na određeni način. Neka ponašanja koje su u prošlosti bili karakteristične za opoziciju, u vlasti od toga treba da se uzdrže. Za naše građane je najbitnije da se mi fokusiramo na ekonomiju, evropski put i vladavinu prava”, rekao je Spajić.

Varadkar je kazao da Irska osuđuje napad Hamasa na Izrael, ali i da je odgovor Izraela neproporcionalan.

“Kada je riječ o slučaju pred Međunarodnim sudom pravde mi poštujemo sve što se odnosi na konvenciju”, rekao je Varadkar i dodao da će u svakom slučaju podržati sve što sud odluči.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije