fbpx
NaslovnicaCrna GoraSpajić: Imamo većinu za mandatara i formiranje vlade

Spajić: Imamo većinu za mandatara i formiranje vlade

Podgorica, (MINA) – Lider Pokreta Evropa sad (PES) Milojko Spajić kazao da su predsjedniku države Jakovu Milatoviću saopštili da imaju potrebnu većinu za mandatara i formiranje nove vlade.

Milatović je danas, sastankom sa predstavnicima PES-a u rezidenciji na Cetinju, počeo konsultacije o mandataru za sastav nove vlade.

“Mislimo da smo ubijedili predsjednika da imamo većinu za mandatara i formiranje vlade”, rekao je Spajić novinarima nakon konsultacija sa Milatovićem.

Spajić je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da ne bi sada govorio o tome ko će činiti tu većinu.

Upitan o pregovorima sa koalicijom Za budućnost Crne Gore i da li je tačna informacija da traže funkciju predsjednika Skupštine, on je kazao da je bilo neformalnih razgovora na tu temu.

„Prvenstveno smo se držali onih principa kojim bi se ta buduća vlada bavila i ko bi trebalo da bude mandatar za formiranje te vlade“, rekao je Spajić.

Na pitanje da li će uspjeti da u naredne dvije sedmice dogovori koaliciju sa budućim partnerima, Spajić je kazao da misli da su “na tom stupnju”.

„Sada razgovaramo ko će biti mandatar, mislim da treba ispoštovati svaki stepen tog procesa“, dodao je Spajić.

Upitan šta se dešava sa pregovorima sa Bošnjačkom strankom, Spajić je kazao da se pretežno bave programskim principima i ko bi bio mandatar.

„Mi smo ubijeđeni da imamo većinu za mandatara, a poslije toga da ćemo imati i većinu za formiranje vlade“, rekao je Spajić.

Upitan koliko poslanika ima ta većina, Spajić je kazao da je zadatak mandatara prvenstveno da traži većinu od 41 poslanika.

„Odnosno aktivno učešće 41 poslanika. Vidjeli smo da je ta većinska vlada nešto što je optimalan scenario i da ne bi ponavljali greške prethodnika mislimo da treba težiti jednoj većinskoj vladi koja bi imala stabilnu podršku u parlamentu“, rekao je Spajić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije