fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolitikaSDP će nastaviti da vodi odgovornu državotvornu politiku

SDP će nastaviti da vodi odgovornu državotvornu politiku

Podgorica, (MINA) – Socijaldemokratska partija (SDP) nastaviće da vodi odgovornu državotvornu i reformsku politiku, posvećenu jasno definisanim strateškim interesima Crne Gore, poručio je predsjednik te stranke Raško Konjević.

On je, na sastanku Opštinskog odbora (OO) SDP-a Rožaje, kazao da strateški interesi Crne Gore podrazumijevaju potpunu inkorporiranost u sistem Evropske unije i NATO, odnosno partnerstvo sa najrazvijenijim demokratskim zemljama.

Iz SDP-a je saopšteno da je na sastanku rožajskog odbora te partije razmatrana ukupna politička situacije u zemlji i data puna podrška politici rukovodstva stranke.

Kako su naveli, iskazano je zadovoljstvo zbog snažnog rasta povjerenja građana u politiku SDP-a.

“Konstatovano je da je SDP u proteklih godinu i po dinamičnim političkim djelovanjem, posebno u Skupštini, snažno doprinio razobličavanju pogubne politike ekpertske Vlade, koja je djelovanjem dovela u pitanje neke od strateških opredjeljenja državne politike”, kaže se u saopštenju.

Konjević je naglasio da je, između ostalog, kao proizvod takvog djelovanja SDP-a na kraju došlo do pada Vlade.

Time su se, kako je rekao, stvorili uslovi da Crna Gora izađe iz jednog pogrešnog modela, koji je državu unazadio u mnogim važnim segmentima.

“Na sastanku OO je razgovarano o pripremi SDP-a za lokalne izbore i iskazano zadovoljstvo zbog sve većeg priliva članstva, pristupanja partiji stručnih i dokazanih pojedinaca, koji su u susret rožajskim izborima već pružili javnu podršku SDP-u”, kaže se u saopštenju.

Član Predsjedništva SDP-a Izet Bralić i predsjednik OO SDP-a Faruk Agović su ocijenili da SDP i u Rožajama, kao i u svim drugim sredinama, značajno povećava podršku, koja je garancija odličnog rezultata na predstojećim lokalnim izborima.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Očekuju interesovanje renomiranih svjetskih kompanija

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Na pretkvalifikacioni tender za dionicu auto-puta Mateševo - Andrijevica očekuje se...

Indeksi porasli