fbpx
NaslovnicaGlavna vijestPokrenuće interpelaciju za razrješenje Radulovića

Pokrenuće interpelaciju za razrješenje Radulovića

Podgorica, (MINA) – Demokratska partija socijalista (DPS) predaće Skupštini predlog za pokretanje interpelacije i razrješenje ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića jer je, kako je saopšteno iz te partije, uputio instrukciju crnogorskim ambasadama kako da informišu zemlje domaćine o događajima na Cetinju 4. i 5. septembra.

Poslanik DPS-a Andrija Nikolić kazao je da je Radulović uputio instrukciju dan prije nego što je formirana Komisija Biroa za operativnu komunikaciju Vlade, koja tek treba da provjeri ponašanje svih aktera i policije, i da je na taj način grubo zloupotrijebio službeni položaj.

On je najavio da će DPS predlog za pokretanje interpelacije i razrješenje Radulovića ponuditi na potpisivanje svim poslaničkim klubovima, koji, kako je naveo, smatraju da na čelu Ministarstva ne može da bude čovjek koji srozava diplomatsku službu na nivo prizemne propagande.

“Stavljajući Ministarstvo vanjskih poslova (MVP) u službu širenja opasnih spinova koje lansiraju beogradski tabloidi, Radulović je dužan da odgovori građanima Crne Gore na osnovu čega je sastavio instrukciju za naše ambasade, i po čijem nalogu”, kaže se u saopštenju.

Nikolić je pitao kako je MVP, prije zvaničnih izvještaja, utvrdilo da je policija djelovala profesionalno i “svu krivicu pripisalo predstavnicima opozicije predstavljajući ih kao ekstremiste”.

On je kazao da je u dokumentu MVP izrečen niz netačnih konstatacija, počev od datuma okupljanja na Cetinju, ulozi aktera iz vlasti i opozicije, kao i više krivotvorenih informacija o ponašanju državnih organa i povodu za intervenciju policije.

“Svojim instrukcijama izdiktiranim u takozvanom non paper-u, Radulović je stavio diplomatsko konzularne predstavnike Crne Gore u funkciju falsifikatora činjenica i proizveo značajne posljedice po ugled Crne Gore i njenih diplomatskih predstavnika u partnerskim zemljama”, naveo je Nikolić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije